Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

καλιο



Τα οφέλη που έχει το κάλιο για την υγεία – Σε ποιες τροφές θα το βρείτε

Το κάλιο είναι ένα μέταλλο που παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας, καθώς βοηθάει τους μύες, τα νεύρα, την καρδιά και τα νεφρά μας να λειτουργούν καλά.



Οι 17 κορυφαίες τροφές για να καλύψετε τις ανάγκες σας σε κάλιο

Ο οργανισμός μας χρειάζεται το κάλιο ώστε να επιτυγχάνεται η ομαλή λειτουργία των μυών, να διατηρείται η επάρκεια υγρών στο σώμα και να αποφεύγονται οι αυξομειώσεις της αρτηριακής πίεσης. Επίσης, το κάλιο είναι απαραίτητο για να μειωθεί ο κίνδυνος σχηματισμού πέτρας στα νεφρά και να περιοριστεί η απώλεια οστικής πυκνότητας όσο μεγαλώνουμε.



Κάλιο: Σημάδια έλλειψης απο τον οργανισμό

Αυτό το ορυκτό είναι ζωτικής σημασίας και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένων τη ρύθμιση των υγρών και τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας των μυών.



Συμπτώματα που δείχνουν έλλειψη καλίου

Το κάλιο είναι πολύ σημαντικό για τη δύναμη των μυών, τη λειτουργία των νεύρων και την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Βρίσκεται σε τροφές όπως οι μπανάνες, τα φασόλια, το πεπόνι και το αβοκάντο.



Εννιά τροφές με περισσότερο κάλιο από τη μπανάνα

Μπορεί η μπανάνα να «φημίζεται» για την περιεκτικότητά της σε κάλιο, όμως στην πραγματικότητα παρέχει λιγότερο από 10% της ποσότητας που χρειαζόμαστε σε ημερήσια βάση. Ένας ενήλικας χρειάζεται 4.700 mg την ημέρα και μια μπανάνα παρέχει περίπου 420 mg.



Κάλιο: Από ποιες θανατηφόρες ασθένειες προστατεύει. Ποιες τροφές να προτιμάτε

Τα τελευταία χρόνια το κάλιο απασχολεί έντονα την επιστημονική κοινότητα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να λειτουργήσει ως αντίβαρο στην υπέρταση, η οποία αποτελεί ως γνωστό βασικό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις.