Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2025 -

χταπόδι



Χταπόδι ψητό με σάλτσα μάραθου

Το χταποδάκι με το μάραθο είναι μία τέλεια επιλογή για όσους νηστεύουν.

Υλικά

Για το χταπόδι

1 χταπόδι περίπου 1 ½ κιλό, καθαρισμένο (από τα εντόσθια, τα μάτια και το στόμα του) και καλά πλυμένο
1 φύλλο δάφνης
5 ολόκληροι κόκκοι μαύρο πιπέρι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο



Χταπόδι με λαχανικά στη γάστρα

Το χταπόδι μπορούμε να το φτιάξουμε με πολλούς τρόπους, αλλά σιγοψημένο στη γάστρα με μελωμένα καρότα, πατάτες, γλυκοπατάτες και μυρωδικά είναι ακαταμάχητο.

  

Χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο

Υλικά Συνταγής
1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό με 1.200 γραμμ.)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
1 δαφνόφυλλο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα ρίγανη
2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο

 



"Μεθυσμένο" χταποδάκι με φάβα

Συστατικά

1 χταπόδι, περίπου 1 κιλό
Για τη μαρινάδα

400 γρ. κόκκινο κρασί
200 γρ. μηλόξιδο
1 καυτερή πιπεριά
Για το χταπόδι

50 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. κόκκινο κρασί
1 κ.γ. μέλι
20 ντοματίνια + μερικά για το σερβίρισμα
φάβα, για το σερβίρισμα
φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο