Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 -
Βροχή

16 °C

Σήμερα, 29. Οκτωβρίου 2020

Χοληστερόλη



Τα 11 τρόφιμα που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν επιστήμονες από το Χάρβαρντ, η χοληστερόλη στο αίμα μπορεί να ρυθμιστεί καλύτερα με την επιλογή των κατάλληλων καρδιοπροστατευτικών τροφίμων.



Χοληστερίνη και τριγλυκερίδια: Ποια είναι τα όρια - Υπολογισμός

Η χοληστερίνη υπολογίζεται σε χιλιοστόγραμμα (mg) χοληστερόλης για κάθε δεκατόλιτρο (dL) αίματος. Ένα αποτέλεσμα κάτω από 200 mg/dL (5,2 mmol/L) είναι ιδανικό. Ένα επίπεδο κάπου μεταξύ 200-239 mg/dL (5,2-6,2 mmol/L) βρίσκεται οριακά κάτω από το νούμερο υψηλού κινδύνου.



Ένα αυγό την ημέρα τον διαβήτη κάνει πέρα

Η κατανάλωση ενός αυγού κάθε μέρα φαίνεται να λειτουργεί προστατευτικά έναντι της εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με φινλανδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Molecular Nutrition and Food Research.



Εγκεφαλικό και γυναίκες με χαμηλή «κακή» χοληστερίνη ή χαμηλά τριγλυκερίδια

Η μείωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL) θεωρείται επιθυμητή, καθώς μειώνεται έτσι ο καρδιαγγειακός κίνδυνος για έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Όμως μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι κάτω από ένα όριο η πολύ χαμηλή «κακή» χοληστερίνη μπορεί να αυξήσει στις γυναίκες τον κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τα πολύ χαμηλά τριγλυκερίδια.



Υπολογισμός ορίων χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων

Η ολική χοληστερίνη του αίματος, επίσης γνωστή ως το επίπεδο της χοληστερόλης ορού, αξιολογείται ανάλογα με τον κίνδυνο της καρδιαγγειακής ασθένειας που ο κάθε τύπος χοληστερόλης προκαλεί.



Άσχημα νέα για τους φίλους των αυγών - Δεν είναι και τόσο αθώα

Οι πολλές ομελέτες μάλλον δεν είναι καλή ιδέα, καθώς μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στη διαπίστωση ότι η τακτική κατανάλωση αυγών αυξάνει τη χοληστερίνη, τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και κατά συνέπεια για πρόωρο θάνατο.