Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

fitch



Άτακτο Brexit προβλέπει ο Fitch

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε χθες Παρασκευή πως δεν θεωρεί πλέον ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια ομαλή μετάβαση και πρόσθεσε πως ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση του αξιόχρεού της.



«Καμπανάκι» από Fitch: Στην επόμενη κρίση, το ελληνικό χρέος θα εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα επίπεδα

Η κόπωση της λιτότητας, οι δημογραφικές τάσεις και η αυξανόμενη υποστήριξη των λαϊκιστικών πολιτικών κομμάτων θα καταστήσουν ακόμη πιο δύσκολο τον έλεγχο του χρέους.



Fitch: Τυχόν διάσωση των τραπεζών από το κράτος θα φέρει μεγάλα πτωτικά ρίσκα

Η δημιουργία ενός σχήματος προστασίας ενεργητικού (Asset Protection Scheme), στο οποίο η κυβέρνηση προσφέρει εγγύηση για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών, θα περιορίσει το sell off στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών, στην περίπτωση που δεν θα απαιτηθεί να γράψουν ζημίες οι ιδιώτες επενδυτές του κλάδου, αναφέρει η Fitch.



Fitch: Υποβάθμισε 20 τράπεζες της Τουρκίας

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης 20 τουρκικών τραπεζών, σε «ΒΒ-» από «ΒΒ» προηγουμένως, προχώρησε ο οίκος Fitch, κλιμακώνοντας τις πιέσεις προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα της γειτονικής χώρας.



Τράπεζα Κύπρου: Αναβάθμιση του outlook από Fitch

Σε αναβάθμιση των προοπτικών για τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου σε θετικές από σταθερές προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, επιβεβαιώνοντας τη βαθμολογία για τη μακροοικονομική ευρωστία στο B- και το rating βιωσιμότητας στο b-.



Fitch: Το εταιρικό χρέος η μεγάλη απειλή για την Κίνα

Το φουσκωμένο εταιρικό χρέος προσδιορίζει ο Fitch ως βασική απειλή για την ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.