Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

31 °C

Σήμερα, 13. Ιουλίου 2020

Νέες φωτογραφίες από τους δύο Έλληνες στρατιωτικούςΝέες φωτογραφίες έδωσαν στη δημοσιότητα οι τουρκικές αρχές από τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι «κλείνουν» τον τέταρτο μήνα κράτησης σε λίγες ημέρες καθώς κρατούνται αιχμάλωτοι απο τις τουρκικές αρχές εδώ και 111 ημέρες.

Οι εικόνες προέρχονται από την νέα μεταγωγή των Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη στα δικαστήρια, για να ακούσουν ακόμη ένα «όχι» στο αίτημα για την αποφυλάκισή τους.

«Σιδεροδέσμιοι» και πάλι σαν κοινοί εγκληματίες και με τους αστυνομικούς να τους πηγαίνουν «αγκαζέ», κατά το τουρκικό πρότυπο, σαν να πρόκειται για "πραξικοπηματίες",   οι στρατιωτικοί μπήκαν και βγήκαν από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Οι τουρκικές Αρχές συνεχίζουν να παίζουν προκλητικά «παιχνίδια» κρατώντας τους δύο στρατιωτικούς χωρίς να τους έχουν απαγγείλει κατηγορίες και παρά τις προειδοποιήσεις από την Ευρώπη να προχωρήσει άμεσα η απελευθέρωσή τους.

Έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το σκεπτικό με το οποίο απορρίφθηκε και το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο που παραμένουν κρατούμενοι από την 1η Μαρτίου, ωστόσο, τις προηγούμενες φορές  είχαν κριθεί από την τουρκική δικαιοσύνη ως ύποπτοι φυγής και δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.