Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Χρυσοχοϊδης: Στον Έβρο χτυπάει η καρδιά της πατρίδας



«Με απόλυτη ψυχραιμία, με σχέδιο και στρατηγική φυλάσσουμε τα σύνορά μας, διαχειριζόμαστε το προσωπικό μας. Θα κατασκευάσουμε το φράχτη μας στη βάση των συμφερόντων της χώρας …. Οι φύλακες είναι εδώ, η FRONTEX είναι εδώ και η μεθόριος είναι ασφαλής και θα παραμείνει ασφαλής όσο η κυβέρνηση είναι παρούσα, έχει σχέδιο, έχει στρατηγική και σε καθημερινή βάση επαγρυπνεί μαζί με τους κατοίκους της περιοχής», διαβεβαίωσε από την Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, ο κ. Χρυσοχοΐδης, διευκρίνισε ότι η σημερινή παρουσία του στο Νομό «δεν αποτελεί είδηση… Με εντολή και ταυτόχρονα συντονισμό του πρωθυπουργού, υλοποιούμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο με απόλυτη ψυχραιμία. Βρίσκομαι σήμερα εδώ γιατί υπηρετούμε ένα σχέδιο, δεν συμβαίνει τίποτα το έκτακτο, τίποτε το οποίο πρέπει να μας ανησυχεί. Ένα πράγμα μας ανησυχεί διαρκώς, η ασφάλειά μας», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι στον Έβρο «χτυπάει η καρδιά της πατρίδας, εδώ φυλάσσονται σύνορα, συντονίζουμε το έργο της ασφάλειας και προστασίας των συνόρων, σε καθημερινή βάση. Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, καμία ολιγωρία και χρειάζεται πάντα ν’ αποφεύγουμε τον εφησυχασμό».

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στην ενίσχυση της ασφάλειας του ακριτικού Νομού με τους 400 νεοπροσληφθέντες αστυνομικούς. «… ήδη επαναφέρουμε στον Έβρο, μετά τη διακοπή που έγινε λόγω της πανδημίας, τους αστυνομικούς που ήταν και πριν. Θα τους αντικαταστήσουμε αυτούς με τους 400 που έχουμε προσλάβει εδώ και πολλούς μήνες, αλλά λόγω της πανδημίας δεν μπορέσαμε να τους εκπαιδεύσουμε και μετά το τέλος του Σεπτέμβρη, όταν θα έχουν εκπαιδευτεί οι αστυνομικοί αυτοί, θα επιστρέψουν οι αστυνομικοί που είναι τώρα εδώ, στα σπίτια και τις υπηρεσίες τους», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Από την πλευρά του ο κ. Πέτροβιτς χαρακτήρισε τεχνική τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη καθώς σε αυτή συμμετείχαν και μηχανικοί της Περιφέρειας και αφορούσε την «καλύτερη διάρθρωση όλου του έργου που αφορά στην κατασκευή του φράχτη».
«Οι μηχανικοί της Περιφέρειας θα είναι παρόντες και θα συνδράμουν καθότι έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα. Στόχος είναι να γίνει ένα ισχυρό έργο, ένα τεχνητό εμπόδιο που θα έχει και την κατασκευαστική ισχύ για να μπορεί και να είναι περισσότερο σταθερό αλλά και ν’ αντιμετωπίζει τυχόν προσπάθεια εισβολής επί του ελληνικού εδάφους», ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς. Σε ότι αφορά στο χρόνο κατασκευής του φράχτη ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου δήλωσε πως βάση της ενημέρωσης που έχει «μέχρι τέλη Ιουνίου θα παραδοθούν οι μελέτες και το έργο θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο».
Σημειώνεται ότι της συνάντησης με τον αντιπεριφερειάρχη προηγήθηκε συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα ανέγερσης νέου αστυνομικού μεγάρου για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης σε οικόπεδο εντός πολεοδομικού και εκτός του κεντρικού ιστού της πόλης. Επίσης, συζητήθηκε η φύλαξη των συνόρων και το πλαίσιο υλοποίησης των εξετάσεων των νέων συνοριοφυλάκων που πρόκειται να γίνουν στο γήπεδο «Φώτης Κοσμάς» της Αλεξανδρούπολης, μετά και από σχετικό έγγραφο που είχε αποστείλει στο Αρχηγείο της Αστυνομίας και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, Θεόδωρος Βουρδόλης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ