Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Γιατί "έσπασαν" τα τηλέφωνα των Γενικών Επιτελείων από απόστρατους στρατιωτικούς;



Μια φράση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην προχθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη, σύμφωνα με την οποία όσοι στρατιωτικοί είχαν αποφασίσει να φύγουν από το 2010 και μετά μπορούν να επιστρέψουν, έχουν κάνει τα τηλέφωνα στα Γενικά Επιτελεία να σπάσουν!

Όπως και τα νεύρα των εν ενεργεία που είχαν επιλέξει να παραμείνουν στο στράτευμα και θεωρούν άδικη την συγκεκριμένη “διευκόλυνση” .

Ο ΥΕΘΑ υπερασπιζόμενος την ρύθμιση για παραμονή των στρατιωτικών στην υπηρεσία μέχρι τη συμπλήρωση του ηλικιακού ορίου των 58, είπε μεταξύ άλλων ότι όσοι στρατιωτικοί παραιτήθηκαν από το 2010 και μετά μπορούν να επιστρέψουν στην υπηρεσία. Αποτέλεσμα από χθες το πρωί εκατοντάδες απόστρατοι πλέον να επικοινωνουν με τα Γενικά Επιτελεία για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον επιστροφής. 

Πρώτα απ΄ όλα να επισημάνουμε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις στις οποίες αποδεδειγμένα υπάρχει πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης. Αυτό προβλέπεται.

Δεύτερον είναι λογικό οι εν ενεργεία στρατιωτικοί που αποφάσισαν να πάρουν το ρίσκο και να παραμείνουν στην υπηρεσία να θεωρούν άδικο να δίδεται τώρα η δυνατότητα σε συνεδέλφους τους οι οποίοι είχαν πάρει την απόφαση -και το εφάπαξ βέβαια- να αποχωρήσουν πέντε χρόνια πριν να επιστρέψουν τώρα .Και μάλιστα με αποδοχές υψηλότερες αφού δεν θα έχουν τις κρατήσεις που είχαν ως εν ενεργεία.

Αυτό που τελικά θα συμβεί είναι να παραμείνει η κατάσταση ως έχει . Δηλαδή να επιστρέψουν στην υπηρεσία κάποιοι απόστρατοι που θα μπορέσουν πράγματι να αποδείξουν ότι έχουν θέμα σοβαρό. 

Πηγή κειμένου: 

onalert