Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

εργανη



Εργάνη: Αυξήθηκαν οι αμειβόμενοι με μισθό άνω των 600 ευρώ το μήνα για το 2019

Ευοίωνα τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος “Εργάνη” καθώς διαπιστώνει αύξηση του αριθμού των μισθωτών εργαζομένων αλλά και του ύψους των μισθών.

Συγκεκριμένα, οι θέσεις εργασίας το 2019 αυξήθηκαν κατά 78.391 ενώ πάνω από 160.000 μισθωτοί ανέβηκαν κλιμάκιο και αμείβονται πλέον με μισθούς άνω των 600 ευρώ ( 650 ευρώ ο κατώτατος μισθός)



Εργάνη 2018: Αμοιβές κάτω των 600 ευρώ για έναν στους τρεις εργαζόμενους

Αύξηση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφηκε το 2018 σε σύγκριση με το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ειδικού τεύχους του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».



Απογοητευτικά στοιχεία για την εργασία

Η αγορά εργασίας έχει αρχίσει να κινείται και αυτό αποτυπώνεται στα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», όπου το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα είναι θετικό τον Σεπτέμβριο.



ΕΡΓΑΝΗ: Αυξήθηκαν τον Αύγουστο οι απολύσεις - Στο ναδίρ η πλήρης απασχόληση

Αρνητική εικόνα εμφάνισαν Αύγουστο μήνα -στο peak της τουριστικής περιόδου- οι ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. 



Ηλεκτρονικά θα αναγγέλονται στην «Εργάνη» και οι υπερωρίες

Ηλεκτρονική αναγγελία των υπερωριών πριν την πραγματοποίησή τους και καθιέρωση της καθυστέρησης των δεδουλευμένων, ως βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας από τον εργοδότη και ως εκ τούτου δικαστική διεκδίκηση αποζημίωσης και δεδουλευμένων, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, με σειρά θετικών διατάξεων για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.



Στοιχεία ΣΟΚ! Πάνω από τους μισούς Έλληνες εργάζονται λιγότερες ώρες, μέρες ή και τα δύο!

Τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2016 είναι άκρως αποκαλυπτικά, αλλά ταυτόχρονα και ανησυχητικά, για το μέλλον της μισθωτής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, αφού το ποσοστό της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης – φθηνής "εργασίας"…, τον Οκτώβριο, έφτασε στο 61,6%!