Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

έντερο



Μελέτη: Τα βακτήρια στο έντερο μπορεί να επηρεάζουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Broad του MIT και του Χάρβαρντ και από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, διαπίστωσαν πως τα βακτήρια στο έντερο μπορεί να επηρεάζουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις.



Τα βακτήρια του εντέρου συνδέονται με καταστροφικές οφθαλμολογικές παθήσεις σύμφωνα με νέα μελέτη

Μια νέα μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι οφθαλμικές παθήσεις που επί μακρόν θεωρούνταν αμιγώς γενετικές μπορεί να προκαλούνται εν μέρει από βακτήρια που διαφεύγουν από το έντερο και ταξιδεύουν στον αμφιβληστροειδή.



Νόσος του Crohn: Τα συμπτώματα, οι επιπλοκές και οι τρόποι αντιμετώπισης

Η νόσος του Crohn, είναι μία ανίατη χρόνια πάθηση του γαστρεντερικού συστήματος, η οποία αναφέρεται συχνά ως Ιδιοπαθής Φλεγμονώδης Νόσος του Εντέρου (ΙΦΝΕ), στην οποία ανήκει και η Ελκώδης Κολίτιδα, λόγω των παρόμοιων συμπτωμάτων τους.



Με αυτά τα συμπτώματα εκδηλώνεται η φλεγμονή εντέρου

Η φλεγμονή στο έντερο προκαλεί πολύ δυσάρεστα συμπτώματα και αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές.

Αναλόγως της σοβαρότητας της φλεγμονής και του τμήματος της γαστρεντερικής οδού στο οποίο εκδηλώνεται, μπορεί να προκαλέσει μία σειρά συμπτωμάτων.

Στις χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου ανήκουν η κολίτιδα και η νόσος του Crohn.



Ποιες τροφές φέρνουν τα πάνω-κάτω στο έντερο

Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Gut διαπίστωσε ότι όσοι ακολουθούσαν διατροφή με πολλά λιπαρά – όχι όμως απαραίτητα με πολλές θερμίδες – έβλεπαν ανεπιθύμητες αλλαγές όσον αφορά τη σύνθεση της εντερικής τους μικροχλωρίδας συγκριτικά με εκείνους που ακολουθούσαν διατροφή με λίγα λιπαρά.



Ευερέθιστο έντερο: Αλλαγές στη διατροφή για να απαλλαγείτε από τα συμπτώματα

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι ένα κοινό πρόβλημα υγείας, που επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες.

Στα βασικά συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου περιλαμβάνονται η δυσκοιλιότητα και η διάρροια, που προκαλούν πόνο και δυσφορία στην κοιλιακή χώρα.