Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 -
Ξάστερος ουρανός

5 °C

Σήμερα, 27. Ιανουαρίου 2022

"Το ζωικό βασίλειο" στην Ολομέλεια της ΒουλήςΤον μάντη Κάλχα και το μυθιστόρημα του Τζ. Οργουελ «Η φάρμα των ζώων» επικαλέστηκαν οι βουλευτές στην συζήτηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που διεξάγεται στην Βουλή.

Η αρχή έγινε όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς προκειμένου να αντικρούσει το αίτημα της ΝΔ για εκλογές επικαλέστηκε τον μύθο του μάντη Κάλχα που αν και τον είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα προλάβει να πιει το κρασί που ετοίμαζε, ο ίδιος συνέχιζε να περιποιείται τα αμπέλια του. «Όταν γέμισε το ποτήρι με κρασί, ο άλλος μάντης του υπενθύμισε την προφητεία του. Τότε ο Κάλχας άρχισε να γελά ώσπου πέθανε από τα γέλια. Αυτό ταιριάζει και στην ΝΔ που μονίμως ζητά εκλογές αν και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα γίνουν στην ώρα τους».

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο κ. Δένδιας ανταπάντησε λέγοντας «δεν θα χρησιμοποιήσω μύθους του Αισώπου αλλά ένα βιβλίο του Τζ. Οργουελ. Την Φάρμα των Ζώων. Σύμφωνα με αυτό τα ζώα αποφάσισαν ότι όλα είναι ίσα. Τοποθέτησαν μάλιστα πινακίδα που έγραφε «όλα τα ζώα είναι ίσα». Στην πορεία όμως διαπίστωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Όταν δε ορισμένα πήγαν να διαμαρτυρηθούν διαπίστωσαν ότι η πινακίδα έχει αλλάξει και έγραφε «όλα τα ζώα είναι ίσα εκτός από ορισμένα που είναι πιο ίσα» και εξήγησε «αυτό ισχύει και με εσάς που δεν δέχεστε να ερευνηθεί και η δική σας περίοδος. Προφανώς θεωρείτε ότι όλοι είναι ίσοι αλλά οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ίσοι από τους άλλους».

Η φράση μάλιστα του κ. Δένδια προκάλεσε το σχόλιο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που ανέφερε «να ενημερώσω τον κ. Δένδια ότι δεν είναι εδώ ζωολογικός κήπος. Ο ζωολογικός κήπος είναι παραδίπλα»