Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

10 °C

Σήμερα, 1. Δεκεμβρίου 2021

Ζωγράφου: Δεκαέξι συλλήψεις για τα επεισόδια μεταξύ οπαδώνΣε 16 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στην περιοχή του Ζωγράφου, για τα σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε χούλιγκανς το απόγευμα του Σαββάτου, λίγο μετά τον αγώνα βόλεϊ γυναικών μεταξύ Ηλυσιακού κι Ολυμπιακού, στο κλειστό γυμναστήριο Ιλισίων.

Η ΕΛΑΣ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα και τα αντικείμενα που βρήκε στην κατοχή των οπαδών.

Όπως έκανε γνωστό, πριν την έναρξη του αγώνα, ομάδα περίπου 200 οπαδών, που είχαν μεταβεί στην περιοχή του Ζωγράφου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, συγκεντρώθηκαν εντός της Πανεπιστημιούπολης και από εκεί, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας διάφορα αντικείμενα κινήθηκαν προς το πάρκο, πλησίον του οποίου στεγάζονται γραφεία συνδέσμου άλλης ομάδας.

Ταυτόχρονα, έξω από τον σύνδεσμο συγκεντρώθηκαν περίπου 100 οπαδοί, οι οποίοι μετέβησαν στο πάρκο για να συμπλακούν με τους εν λόγω 200 οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής έγιναν εκατέρωθεν ρίψεις φωτοβολίδων χειρός και ευθείας βολής, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών και πετρών, ενώ χρησιμοποιήθηκαν στειλιάρια, σίδερα, μαχαίρια, καθώς και άλλα αντικείμενα.

Με επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων συνελήφθησαν 16 άτομα που συμμετείχαν στις συμπλοκές.

Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.