Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ζ.Κωνσταντοπούλου: "Δεχόμαστε bullying εγώ και οι συνεργάτες μου"


"Δεχόμαστε bullying εγώ και οι συνεργάτες μου " είπε πριν από λίγο η Πρόεδρος της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου, επαναφέροντας έτσι όσα είχε θίξει στην επιστολή της στον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα με την οποία του ζητά την προσωπική του παρέμβαση προκειμένου να συνετίσει τους υπουργούς, Δημήτρη Μάρδα και Γιάννη Πανούση που εκφράζονται απρεπώς σε βάρος της και το σημαντικότερο επιχειρούν γίνεται παρέμβαση στο έργο της Προέδρου της Βουλής.
 
Με τρία τέταρτα καθυστέρηση άρχισε η συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που ήταν προγραμματισμένη για τις 15.30, για τον απολογισμό του -έως τώρα- έργου της Προεδρίας της Βουλής και τον προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος.
 
Κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, η πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας σε πρώτο ενικό, είπε ότι μπόρεσε να ξεκινήσει την υλοποίηση πολλών πραγμάτων που είχε υποσχεθεί. "Θα σας αναφέρω εκείνα τα οποία έγιναν, εκείνα τα οποία θα γίνουν και θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σας" είπε, απευθυνόμενη στους εκπροσώπους του Τύπου.
 
Στη συνέχεια, η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι δεν πρόκειται για μία "στημένη" συνέντευξη, ενώ παρουσίασε τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ευχαριστώντας τα μέλη της, αλλά και όσους προσήλθαν και κατέθεσαν σε αυτήν, όπως τους κ.κ. Στρατούλη, Ρουμελιώτη και Ρωμανιά.
 
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου άφησε αιχμές κατά όσων κατακρίνουν έντονα τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
 
Όπως είπε, το πόρισμα της Επιτροπής θεμελιώνει "το συμπέρασμα ότι το χρέος είναι παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο, άρα δεν μπορεί να πληρωθεί".
 
"Αυτά τα συμπεράσματα θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης και όχι ευτελιστικών υπονοούμενων στα οποία έχουν καταφύγει κυρίως οι εκπρόσωποι της διαπλοκής γιατί αντιλαμβάνονται ότι το πόρισμα αποκαλύπτει και τη δική τους συνευθύνη".
 
Η κα Κωνσταντοπούλου υπεραμύνθηκε της απόφασής της να συστήσει την Επιτροπή λέγοντας πως τη χαιρέτισαν προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, ενώ υπενθύμισε ότι στις εργασίες της συμμετείχαν και πολιτειακοί παράγοντες όπως ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 
 
Η πρόεδρος της Βουλής έστρεψε τα πυρά της στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδα Γιάννη Στουρνάρα καταλογίζοντάς του έλλειψη συνεργασίας τόσο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όσο και στην Επιροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
 
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση Siemens, όπου κλήθηκε επειδή ως υπουργός Οικονομικών υπέγραψε τον συμβιβασμό με την εταιρεία. Επίσης αρνήθηκε να χορηγήσει στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους τα στοιχεία κίνησης των δανειακών συμβάσεων της χώρας, επικαλούμενο το τραπεζικό απόρρητο. 
 
"Δεν νοείται να πραγματοποιεί η Βουλή λογιστικό έλεγχο του χρέους και η ΤτΕ να αρνείται να χορηγήσει τις κινήσεις των τραπεζικών συμβάσεων. Είναι πρωτοφανές να γίνεται επίκληση τραπεζικού απορρήτου έναντι της Βουλής για συμβάσεις που αφορούν το κράτος", είπε χαρακτηριστικά.
 
Κατά την κ. Κωνταντοπούλου, η έλλειψη συνεργασίας θεσμικού παράγοντα με κοινοβουλευτική επιτροπή δεν αποτελεί αποδεκτή συμπεριφορά, για αυτό και το επόμενο διάστημα, μετά τη διακοπή εργασιών της Βουλής, "θα υπάρξουν και οι δέουσες διαδικασίες προκειμένου ο διοικητης της ΤτΕ να προσέλθει στις αρμόδιες επιτροπές και να χορηγήσει τα στοιχεία που οφείλει".