Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ζητούνται κάτοικοι στα Αντικύθηρα



Τα Αντικύθηρα μετράνε σήμερα μόλις 24 κατοίκους. Ερημιά, σε ένα νησάκι που πριν 40 χρόνια είχε 300 κατοίκους.

Με στόχο να αποκτήσει και πάλι ζωή το όμορφο νησί, η Μητρόπολη Κυθήρων και Μονεμβασιάς, σε συνεργασία με το δήμο και την τοπική κοινότητα, δίνει επίδομα 500 ευρώ, στέγη αλλά και τρόφιμα σε πολύτεκνες οικογένειες που θα αποφασίσουν να εγκατασταθούν εκεί.

Όπως είπε ο πρόεδρος του νησιού Ανδρέας Χαρχαλάκης: «Εμείς έχουμε ανάγκη από τρεις νέες οικογένειες, πολύτεκνες για να γίνουν τα Αντικύθηρα ζωντανά και γεμάτα παιδικές φωνές. Οι ειδικότητες των ανθρώπων που αναζητάμε είναι φούρναρης, οικοδόμος, ψαράς αλλά και κτηνοτρόφος. Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο στα Αντικύθηρα».

Από τη μέρα που έγινε γνωστό από την τηλεόραση ότι η Μητρόπολη έχει ξεκινήσει αυτή τη δράση σε συνεργασία με το δήμο, ο δήμαρχος αναφέρει ότι έχει δεχτεί τουλάχιστον 15 τηλεφωνήματα από πολύτεκνες οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω κρίσης. «Εγώ τους λέω να έρθουν εδώ να δουν το μέρος να τους φιλοξενήσουμε και αν τους αρέσει να μείνουν και αυτοί στα Αντικύθηρα», προσθέτει.