Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021 -
Heavy rain

14 °C

Σήμερα, 4. Δεκεμβρίου 2021

Ζητά συγγνώμη από την κοινωνία η 19χρονη μητροκτόνος στην Πετρούπολη: «Νιώθω σαν να μην σκότωσα εγώ το μωρό μου»«Νιώθω σαν να μην ήμουν εγώ αυτή που το έκανε. Σαν να ήταν κάποια άλλη, ζητώ συγγνώμη από την κοινωνία. Μιλάω με πνευματικό κι ευχαριστώ το θεό, που είμαι και πάλι».

Αυτά δήλωσε στον ΣΚΑΙ η 19χρονη που εννέα μήνες νωρίτερα, συγκλόνισε το πανελλήνιο, καθώς κατηγορήθηκε ότι με την βοήθεια της μητέρας της, σκότωσε το μωρό της, που γέννησε στο σπίτι και έπειτα το πέταξε σε κάδο στην Πετρούπολη.

Η 19χρονη περιέγραψε στην κάμερα τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε στην φυλακή, τονίζοντας πως στήριγμα της, υπήρξε κυρίως η αδελφική της φίλη αλλά και ο αδερφός της που την παρέλαβε.

Παράλληλα, περιέγραψε τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε, όταν στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών έχασε τον πατέρα της. 

Με την μητέρα της να αδυνατεί να ανταπεξέρθει στις γονεικές της υποχρεώσεις λόγω κατάθλιψης που της εκδηλώθηκε μετά τον χαμό του συζύγου της, η 19χρονη κλήθηκε να στηρίξει, όπως αναφέρει την οικογένεια, ενώ παράλληλα υφίσταντο σχολικό εκβιασμό και περιθωριοποίηση, λόγω των κιλών της, από τους συνομηλίκους της.

Το άγχος του να γίνει αποδεκτή την έσπρωξε σε μια λάθος σχέση και μια πρώτη ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη στην τρυφερή ηλικία των 16 ετών. «Την πρώτη φορά ένιωσα ότι ντρόπιασα την οικογένεια μου, που μου συνέβη αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά, η φυσική της τάση να θέλει να ευχαριστήσει τους άλλους εις βάρος του εαυτού της την οδήγησε στο να μην βάζει όρια και στην επόμενη της σχέση με αποτέλεσμα την δεύτερη ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη με την φρικτή κατάληξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την γνωμάτευση ειδικών, η 19χρονη παρουσίασε πρόωρη οξεία επιλόχεια κατάθλιψη με αποτέλεσμα να προβεί στην αποτρόπαια αυτή πράξη.