Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 -

Ζευγάρι απατεώνων πιάστηκε στο Ρέθυμνο - Είχαν εξαπατήσει πέντε άτομαΈνα ζευγάρι Βουλγάρων 40 και 43 ετών ήταν πίσω απο τηλεφωνικές απάτες τρομοκρατώντας ανυποψίαστους πολίτες

Αναλυτικότερα, εξιχνιάστηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, υπόθεση απάτης σε βάρος 59χρονης Ρεθυμνιώτισσας, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, από την οποία απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας (43χρονος και 40χρονη) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία περιλαμβάνει δύο ακόμη άτομα.

Ειδικότερα, ύστερα από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου ταυτοποιήθηκε  η 40χρονη αλλοδαπή, η οποία προχθές (20.10.2016) το απόγευμα παρέλαβε από την 59χρονη  χρηματικό ποσό, το οποίο είχαν συμφωνήσει σε προγενέστερο χρόνο  μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με άγνωστους δράστες.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία της 40χρονης κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 43χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.300 ευρώ ως προερχόμενο από την διάπραξη της παραπάνω απάτης.

Στη συνέχεια, από τη διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου προέκυψε ότι η 40χρονη προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποχωρήσει από την επικράτεια και αφού εντοπίστηκε, συνελήφθη χθες (21.10.2016) το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 35.800 ευρώ ως προερχόμενο από την εν λόγω απάτη.

Επιπλέον από τη συνεχιζόμενη και ενδελεχή προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου προέκυψε ότι την 20.10.2016  μεσημεριανές ώρες,  οι  παραπάνω δράστες ενεργώντας με το συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης και μεθοδολογία δράσης, διέπραξαν ακόμα πέντε (5) απόπειρες απάτης.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε ομοειδείς πράξεις.

Πηγή κειμένου: 

flashnews