Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2022 -

Ζακ Κωστόπουλος: «Πείτε μου τώρα ότι αυτό είναι απόδοση δικαιοσύνης» – Τι λέει η μητέρα του για την αποφυλάκιση του μεσίτηΗ Ελένη Κωστοπούλου, η μητέρα του Ζακ, εκφράζει την αγανάκτησή της για την απόφαση να ανασταλεί η ποινή του μεσίτη, Αθανάσιου Χορταριά, που καταδικάστηκε δύο μήνες πριν σε κάθειρξη 10 ετών χωρίς αναστολή για λιντσάρισμα του γιου της. Μιλά για μια απόφαση που έχει τις «σταγόνες αίματος» του παιδιού της, ενώ ζητά πραγματική δικαιοσύνη.

«Νιώθουμε ότι δεν δικαιώθηκε η μνήμη του παιδιού μας καθώς αποφυλακίζεται ο μεσίτης που έχει καταδικαστεί για δέκα έτη. Δεν είμαστε ανθρωποφάγοι, δεν θέλαμε ούτε να τους κρεμάσουμε, ούτε να μείνουν στη φυλακή για πάντα. Δεχτήκαμε τα δέκα χρόνια αλλά να μείνει στη φυλακή για δύο μήνες είναι σαν να μας φτύνουν στο πρόσωπο» είναι τα συγκλονιστικά λόγια της μητέρας του Ζακ στην ΕΡΤ.

Πείτε μου ότι το δίκιο θριάμβευσε

Γεμάτη πίκρα και απαγοήτευση που σου σφίγγει το στομάχι είναι και η δήλωση που έκανε η μητέρα του Ζακ στην Εφημερίδα των Συντακτών:

«Τα πρακτικά της δίκης των δολοφόνων του Ζακ δεν έχουν καθαρογραφτεί ακόμα, όμως ένας εκ των δύο καταδικασθέντων σε 10 έτη φυλάκισης, χωρίς αναστολή και χωρίς ελαφρυντικά, αποφυλακίζεται μόλις μετά από δύο μήνες φυλάκισης.

Πείτε μου τώρα ότι αυτό είναι απόδοση Δικαιοσύνης. Πείτε μου ότι το δίκιο αποκαταστάθηκε, ότι οι υπεύθυνοι για το θάνατο του γιου μου πλήρωσαν. Πείτε μου ότι μετά από 18 δικάσιμους, δεκάδες μαρτυρίες και οπτικοακουστικό υλικό από τον τόπο του εγκλήματος το δίκιο θριάμβευσε.

Πείτε μου ότι πρέπει να αισθάνομαι περήφανη για την ελληνική Δικαιοσύνη και τους εκπροσώπους της.

Πείτε μου ότι ζω σε μια δημοκρατική χώρα και σε ένα κράτος δικαίου.

Πείτε μου ότι το δίκαιο είναι πάνω από τους νόμους. Δεν θα σας πιστέψω.

Ναι, η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή. Αλλά στην υπόθεση του Ζακ έπρεπε να είχε τα μάτια της ορθάνοιχτα».