Τρίτη 07 Απριλίου 2020 -
Μερική συννεφιά

11 °C

Σήμερα, 7. Απριλίου 2020

Υπουργείο Παιδείας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μόνιμων και αναπληρωτών και φοιτητών


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και φοιτητών πραγματοποιείται αυτή τη ώρα έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ζητούν την επιτάχυνση της διαδικασίας των μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή σύμφωνα με τη δέσμευση του Υπουργείου για αναλογική κατανομή των θέσεων μεταξύ των βαθμίδων εκπαίδευσης με βάση το έτος 2018-2019.

 

Την ίδια ώρα οι φοιτητές διαμαρτύρονται, τονίζοντας ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα στο θέμα της στέγασης. Όπως αναφέρουν αφενός τα ενοίκια έχουν εκτοξευθεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν σπίτι κοντά στα πανεπιστημιακά ιδρύματα ενώ από την άλλη καταγγέλλουν για ακόμη μια χρονιά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εστιακοί φοιτητές.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών ζητά από τη ηγεσία του υπουργείου να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους για δημόσια και δωρεάν παιδεία απαιτώντας κανένας φοιτητής να μη μείνει έξω από τις εστίες. Μεταξύ άλλων ζητούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των φοιτητών που αναζητούν στέγη και ανέγερση νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους.

 

Αυτήν την ώρα είναι κλειστή η οδός Ανδρέα Παπανδρέου, στο ύψος της Νερατζιώτισσας.

foitites_paideias