Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023 -

Υπόθεση Μπεν: Βρετανικά μέσα κατηγορούν τις ελληνικές αρχές για συγκάλυψηΣε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror, προσπαθώντας να αναλύσει την υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν στην Κω το 1991, απευθύνει κατηγορίες κατά των κατοίκων του νησιού και των ελληνικών Αρχών.

Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική ομάδα που ερεύνησε το θέμα για λογαριασμό της εφημερίδας, προκύπτουν μια σειρά ερωτημάτων αναφορικά με την εξαφάνιση. Αρχικά, παρουσιάζουν μια ψευδή μαρτυρία ενός ανθρώπου ο οποίος είχε υποστηρίξει πως είχε κοιμηθεί με τη μητέρα του Μπεν το βράδυ που εκείνη τον έψαχνε, σε μια προσπάθεια, όπως γράφουν, να σπιλώσει το όνομα της.

Επίσης παρουσιάζουν μια «μαρτυρία» ενός συνταξιοδοτημένου αστυνομικού που αναφέρει πως «κάναμε μεγάλο λάθος που περιμέναμε 24 ώρες για να ξεκινήσουμε τις έρευνες». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας άλλος αξιωματούχος ανέφερε πως «ασκήθηκαν πιέσεις για να κλείσει η έρευνα το συντομότερο δυνατόν».

Η Mirror επίσης κάνει λόγο για την ανεξήγητη απουσία της μαρτυρίας ενός κατοίκου, του οποίου του σπίτι «έβλεπε» το χώρο στον οποίο εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν.

Αναφέρονται επίσης οι θεωρίες που επικρατούν στο νησί αναφορικά με την εξαφάνιση του Μπεν, δηλαδή πως τον απήγαγαν είτε οι τσιγγάνοι είτε η μαφία, ενώ η μητέρα του, η Κέρι Νίνταμ, τονίζει πως «ήθελαν να καλύψουν την εξαφάνιση του, να τον ξεχάσω και να φύγω από το νησί».