Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

"Υποδέχτηκαν" με συνθήματα και πανό τη Fraport στο αεροδρόμιο Χανίων



Κάθε άλλο παρά θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν Χανιώτες φορείς και... πολίτες στο 8μελές κλιμάκιο της Fraport που αφίχθη σήμερα το πρωί στον αερολιμένα Χανίων, προκειμένου να επιθεωρήσει τους χώρους του αεροδρομίου και να καταγράψει τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές.

Στο χώρο των αφίξεων, περίμεναν το κλιμάκιο, εκτός από τους συλλόγους υπαλλήλων ΥΠΑ και εργαζομένων, πολιτειακοί και θεσμικοί φορείς, οι οποίοι και παρέδωσαν υπομνήματα στα μέλη του κλιμακίου. Εντωμεταξύ οι συγκεντρωμένοι εκτός του χώρου προσπαθούσαν να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους στην παρουσία της Fraport.

Φορείς των Χανίων, επέδωσαν υπομνήματα στον εκπρόσωπο του κλιμακίου της Fraport. Όταν ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Χρήστος Μυλώνακης, επέδωσε την ανοικτή επιστολή επιχειρηματιών των Χανίων ζητώντας από το κλιμάκιο να λάβει υπ'όψιν του τις θέσεις που διατυπώνονται, ο εκπρόσωπος της επιτροπής της Fraport, του είπε:

«We will respect everything» δηλαδή «Θα σεβαστούμε τα πάντα»

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την καταγραφή του εξοπλισμού από τους εκπροσώπους της Fraport, ο Πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε συν τοις άλλοις και για την εξέλιξη των ενεργειών και παρεμβάσεων που γίνονται προκειμένου να μπει φρένο στη διαδικασία παραχώρησης των αεροδρομίων:

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ έστειλε τη σύμβαση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ελλάδα. Δεν τόλμησαν να την πάνε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην οποία εμείς θα προσφύγουμε. Επίσης, ετοιμάζουμε την παρέμβασή μας και στην ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού. Από εκεί και πέρα παίζεται ένα σκληρό παιχνίδι στην κομισιόν. Μια σειρά ευρωβουλευτές, ακόμα και Γερμανοί ευρωβουλευτές, είναι ενάντια στο ξεπούλημα των ελληνικών αεροδρομίων. 

Επίσης, σε περίπτωση απόρριψης από την Ολομέλεια του ΣτΕ, είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Η συμμορία του ΤΑΙΠΕΔ, θα λογοδοτήσει στην εισαγγελία του Λουξουμβούργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός και εντός του αεροδρομίου, υπήρχε διακριτική αστυνομική παρουσία.

\\