Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 -

ΥΠΕΘΑ για φωτιά στα Χανιά: «Δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές στο Ναύσταθμο της Κρήτης»Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), εξέδωσε ανακοίνωση για τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης σε περιοχή κοντά στο Ναύσταυθμο Κρήτης, που είχε ως αποτέλεσμα την προληπτική εκκένωση του οικισμού.

Το ΥΠΕΘΑ αναφέρει ότι η φωτιά ξεκίνησε σε βλάστηση εκτός περιοχής του Ναυστάθμου και άμεσα έσπευσαν μέσα της Πυροσβεστικής και ομάδες «Δευκαλίων» των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ άλλων.

Πλέον, η φωτιά δεν έχει ενεργό μέτωπο και σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές και δεν υφίσταται κίνδυνος σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές του ΝΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ

Αναφέρεται ότι την 08:10 της Τρίτης 23 Απριλίου 2024 ξεκίνησε πυρκαγιά σε βλάστηση εκτός περιοχής Ναυστάθμου Κρήτης (ΝΚ). Λόγω της ισχυρής έντασης και κατεύθυνσης των ανέμων η πυρκαγιά εισήλθε στο ανατολικό άκρο του οικισμού του ΝΚ ο οποίος βρίσκεται εκτός στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Αποκλείστηκε η περιοχή και προληπτικά πραγματοποιήθηκε εκκένωση του οικισμού, του σχολείου και του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης (ΝΝΚ).

Στο περιστατικό συνέτρεξαν όλα τα μέσα της Πυροσβεστικής του ΝΚ και του Πυροσβεστικού Σώματος Χανίων, ομάδες «Δευκαλίων» των Ενόπλων Δυνάμεων και εναέρια μέσα από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ).

Στην περιοχή βρίσκεται ο Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας, Διοικητής της νεοσύστατης Διοίκησης Κατασκευών Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΙΚΑΦΚΑ) ενώ Αρματαγωγό του ΠΝ παραμένει σε ετοιμότητα στο ΝΚ για συνδρομή σε περίπτωση που απαιτηθεί.