Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Υπ. Εργασίας: Προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών η Ν.Δ.



«Η Ν.Δ. και ο αρμόδιος τομεάρχης της εξακολουθούν να προκαλούν τη νοημοσύνη των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή δήλωση του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Βρούτση, ο οποίος ανέφερε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ επέβαλαν 21 περικοπές συντάξεων και αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών.

Το υπουργείο Εργασίας τονίζει πως «κανείς δεν ξεχνά ότι η Ν.Δ. είναι το κόμμα που ισοπέδωσε τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές παροχές, που επιδείνωσε τους όρους και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για όλους».

Κάνει επίσης λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» η οποία «δεν μπορεί να σβήσει τις ευθύνες της Ν.Δ. για τις περικοπές στις συντάξεις που ξεπέρασαν τα 45 δισ. ευρώ την περίοδο 2009–2014. Αφήνοντας, και πάλι, βαθιά ελλειμματικό το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και με περισσότερες από 386.000 απλήρωτες συνταξιοδοτικές παροχές».

Το υπουργείο επισημαίνει ότι «σήμερα το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης έχει πλεονασματική λειτουργία με αύξηση των εσόδων του και μείωση των εκκρεμών συνταξιοδοτικών παροχών. Όσο και να επιμένει η Ν.Δ. στη μαύρη προπαγάνδα, η πραγματικότητα την οποία γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι είναι ότι πάνω από το 85% των ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλλει δικαιότερες και χαμηλότερες εισφορές, σε σχέση με το καθεστώς προ του ν. 4387/16».

«Η ανασυγκρότηση και η ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης καλύπτουν τις κραυγές και τα ψέματα στα οποία καταφεύγει η αξιωματική αντιπολίτευση, που μόνο στόχο έχει την υπονόμευσή του», καταλήγει το υπουργείο Εργασίας.