Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

υπουργείο Εργασίας



Ο «χάρτης» των πληρωμών από ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ για την εβδομάδα 27-31 Μαρτίου 2023

Την καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Απριλίου, την προκαταβολή συντάξεων για τον ίδιο μήνα, την έκτακτη ενίσχυση σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά που λαμβάνουν χαμηλές και μεσαίες συντάξεις και οι διατάξεις και την καταβολή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ για τον Μάρτιο περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των πληρωμών για την εβδομάδα 27- 31 Μαρτίου 2023.



Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ για την εβδομάδα 16-20 Μαΐου

64,3 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 85.284 δικαιούχους κατά την εβδομάδα 16-20 Μαΐου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα οι εξής καταβολές:



Οι πληρωμές από Υπουργείο Εργασίας, e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ έως τις 15 Απριλίου

Η καταβολή της ενίσχυσης στου εργαζομένους που ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» τον Μάρτιο περιλαμβάνεται μεταξύ των προγραμματισμένων πληρωμών από Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ για την εβδομάδα 11-15 Απριλίου.

Ειδικότερα:



Υπουργείο Εργασίας: Επίδομα εργασίας και έλεγχος της απάτης στα Μητρώα του ΟΑΕΔ

Παρουσίαση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη του νομοσχεδίου "Δουλειές Ξανά".



Κακοκαιρία «Ελπίς» -Υπουργείο Εργασίας: Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και τα δικαιώματα των εργαζομένων

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και τα δικαιώματα των εργαζομένων με αφορμή την Κακοκαιρία Ελπίς.



Παγώνουν 226 συντάξεις με ποσά άνω των 3.000 ευρώ

Για 226 συντάξεις άνω των 3.000 ευρώ, που έχουν εκδοθεί τους τελευταίους μήνες και πληρώνονται κανονικά από το κράτος, έκανε λόγο ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».