Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ξάνθη: Εξιχνίασαν δέκα διαρρήξεις του «ποντικού» της πόλης



Έφτασαν ήδη τις δέκα οι διαρρήξεις που αποδίδονται σε έναν 39χρονο Έλληνα τον οποίο είχαν συλλάβει αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά την εισβολή του σε τρεις επιχειρήσεις στην πόλη της Ξάνθης μέσα σε λίγα λεπτά, τα ξημερώματα της Κυριακής. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Ασφάλεια για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του.

Ο δράστης είχε πάνω του τα χρήματα που είχε αρπάξει μαζί με ένα tablet , ένα ρολόι χειρός, ένα βραχιόλι, έναν… κουμπαρά και διάφορα κλειδιά και έγγραφα. Όμως, στο σπίτι του κατασχέθηκαν ακόμη ένας φορητός υπολογιστής, δέκα ρολόγια, δυο κινητά, διάφορα κοσμήματα και είδη υπόδησης που φαινόταν ότι προέρχονται από άλλες διαρρήξεις και τέσσερα διαρρηκτικά εργαλεία.

Στην πορεία της έρευνας, εξιχνιάστηκαν άλλες επτά διαρρήξεις σπιτιών και γραφείων που διέπραξε από τις 7 ως τις 14 Σεπτεμβρίου στην πόλη και συγκεκριμένα σε πέντε κατοικίες και δύο γραφεία, από τα οποία είχε αρπάξει διάφορα χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, κοσμήματα, τέσσερις φορητούς υπολογιστές, ένα ηλεκτρονικό ρολόι χειρός και ένα ζευγάρι γυαλιά. Έτσι, σε βάρος του 39χρονου σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.