Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά



Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες - κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι - προβλέπονται σήμερα στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής χώρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες. Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι, ενώ από τη νύχτα και από τα δυτικά αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. 

 

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Το πρωί θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου. 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και πιθανόν της κεντρικής Μακεδονίας (από 600-700 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 05 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές νωρίς το πρωί κυρίως στα νότια. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο (από 600 μέτρα), τη δυτική Στερεά (από 600-700 μέτρα) και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο (από 800 - 900 μέτρα). Πρόσκαιρη εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες, ενώ εκ νέου ένταση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα στο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς με ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της Στερεάς το πρωί και ξανά από τη νύχτα.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 τοπικά 7 και πρόσκαιρα στα νότια έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία εξασθένηση.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 15-02-2018

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά κυρίως της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα τα όποια θα είναι πιθανόν ισχυρά από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και σταδιακά έως 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.