Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βόμβα Άδωνι: "Έχω δεχτεί πρόταση για την θέση του αντιπροέδρου"



Αποκαλυπτικός όσο ποτέ ήταν ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο, παραδέχτηκε ότι έχει δεχτεί πρόταση για την θέση του αντιπροέδρου στου κόμμα σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ο ίδιος.

Η αποκάλυψη αυτή τη του Άδωνι Γεωργιάδη έχει προκαλέσει νέα αναστάτωση μεταξύ των υποψηφίων Προέδρων, καθώς ο ίδιος δεν αποκάλυψε το όνομα του συνυποψήφιου του, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τηλέφωνα και τα σενάρια να οργιάζουν για το παρασκήνιο της κούρσας διαδοχής.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης ερωτηθείς στην περίπτωση μη εκλογής του αν θα δεχτεί κάποια θέση αντιπροέδρου από τον επόμενο πρόεδρο της ΝΔ, απάντησε: «Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι παρασκηνιακώς τέτοιες προτάσεις μου έχουν γίνει και τις έχω ήδη απορρίψει.  Προτάσεις τέτοιου τύπου ναι, μου έχουν προταθεί. Εγώ συμφωνίες κάνω μόνο σε επίπεδο πολιτικών αρχών και ποτέ σε επίπεδο πολιτικών θέσεων. Έχω ζήσει στη ζωή μου χωρίς καρέκλα, την έχω διώξει την καρέκλα για να ακολουθήσω τις πολιτικές μου αρχές και μπορώ να το ξανακάνω και στο μέλλον.

Λέω στον κόσμο να προσέχει πολύ καλά ποιους ψηφίζει. Να ψηφίζει πολιτικούς με αρχές και να ψηφίζει πολιτικούς που του λένε τι θα κάνουν με τη ψήφο τους».

 

Για το ενδεχόμενο σε περίπτωση εκλογής Τζιτζικώστα να οριστεί επικεφαλής της ΝΔ στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι " ο  κ. Τζιτζικώστας μπορεί να βάλει όποιον θέλει επικεφαλής της ΝΔ στη Βουλή αλλά ο Τσίπρας δεν θα συνομιλεί μαζί του . Η ΝΔ θα είναι κοινοβουλευτικά ανύπαρκτη"

 

«Οι φιλίες δοκιμάζονται»

Από την κριτική του Άδωνι Γεωργιάδη δεν έλειψαν οι αναφορές και οι σπόντες προς τον Μάκη Βορίδη.

"Δεν μ ενόχλησε που ο κ. Βορίδης στήριξε τον Τζιτζικώστα. Με ενόχλησε το επιχείρημα που χρησιμοποίησε για την επιλογή του, ότι ο κ. Τζιτζικώστας  είναι η λύση στην ιδεολογική  ηγεμονία της Αριστεράς" τόνισε.

 

Για την προσωπική σχέση του με τον Μάκη Βορίδη είπε ότι "οι φιλίες αποδεικνύονται στην πράξη και συνέχισε ότι ο κ.  Βορίδης είχε εξ αρχής εκφράσει την αντίθεσή του στην υποψηφιότητα  του.

 

«Στις ευρωεκλογές ο Τζιτζικώστας στήριξε Τσίπρα»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης παράλληλα άσκησε και αυστηρή κριτική και προς τον Απόστολο Τζιτζικώστας.

«Η ΝΔ σε ενδεχόμενο εκλογής του κ. Τζιτζικώστα κοινοβουλευτικά θα είναι στο έλεος του κ. Τσίπρα. Θα πρέπει να περιμένουμε και να προσδοκούμε αν ο κ. Τσίπρας θα μας απαντήσει. Αν δεν θέλει να μας απαντάει δεν θα έχουμε κανένα τρόπο για να τον πιέσουμε. Άρα για την ΝΔ κοινοβουλευτικά αυτό είναι ένα τεράστιο, ανυπέρβλητο εμπόδιο. 

 

Ο κ. Τζιτζικώστας στις ευρωεκλογές υποστήριξε τον Τσίπρα. Δεύτερον, το Σεπτέμβριο ζήτησε να παραιτηθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και να γίνει οικουμενική. Τρίτον τον Φεβρουάριο ζήτησε από τη ΝΔ να στηρίξει τον κ. Τσίπρα, αυτά προκύπτουν από τις επίσημες δηλώσεις του.  Δεν ξέρω πως αυτά τα λέτε συν για τη ΝΔ».

Τέλος, δήλωσε αποφασισμένος να φτάσει μέχρι την εκλογή της Κυριακής και τόνισε "Στις εκλογές κατεβαίνει για να κερδίσει" ενώ αποκάλυψε ότι έχει  απορρίψει παρασκηνιακές προτάσεις για ανάληψη θέσεων την επομένη της εκλογής προέδρου της ΝΔ.