Τρίτη 30 Μαΐου 2023 -

Βίτσας για Τουρκία: Δεν φοβάμαι θερμό επεισόδιο, έχουμε σενάρια για όλα«Για το ζήτημα του “θερμού επεισοδίου”, από τη μία μεριά δεν το φοβάμαι, από την άλλη μεριά έχουμε σενάρια για όλα», δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας, απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει κίνδυνος με τον τρόπο που εκδηλώνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο τον τελευταίο καιρό να γίνουμε μάρτυρες «θερμού επεισοδίου».

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας στον Real FM, «εμείς, ως υπουργείο, κάνουμε ό,τι πρέπει κατ' αρχήν για να κατοχυρώνουμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας μας, ώστε να μπορεί ο ελληνικός λαός και η πολιτική ζωή να προχωράει με ασφάλεια».

Ο ίδιος απέκλεισε συζήτηση για μείωση του αφορολόγητου στην παρούσα φάση τονίζοντας πως τώρα απαιτείται πολιτική λύση για το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς επιπλέον μέτρα που θα επιβαρύνουν την κοινωνία.

«Στην παρούσα φάση και όπως έχουν τα οικονομικά της χώρας, δεν μπορεί να συζητηθεί αφορολόγητο», τόνισε το κυβερνητικό στέλεχος και πρόσθεσε:

«Το επιχείρημα που βάζουν οι δανειστές είναι ότι το 50% των Ελλήνων δεν πληρώνουν λόγω αφορολόγητου φόρους. Το ίδιο επιχείρημα έχει και το ακριβώς ανάποδό του, ότι το 50% των Ελλήνων ζει με κάτω από 700 ευρώ τον μήνα. Προσπαθώντας να πετύχουν κάτι, δείχνουν την οικονομική κατάσταση ενός πολύ μεγάλου μέρους του πληθυσμού».