Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Βιασμός ανηλίκου στην Κρήτη: Στον εισαγγελέα ο 66χρονος λυράρης – «Να ανοίξουν τα στόματα» ζητούν το θύμα και η μητέρα του



Στον Εισαγγελέα Ηρακλείου θα οδηγηθεί σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου ο 66χρονος λυράρης, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου και μαστροπεία με θύμα ένα αγόρι από την ηλικία των 11 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες των κρητικών ΜΜΕ, ο γνωστός λυράρης, από το 2018 έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023, φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το αγόρι, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του ανήλικου, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στη συνέχεια το απειλούσε αν αποφάσιζε να μιλήσει σε κάποιον.

Αυτή που κατάλαβε τι συνέβαινε ήταν η μητέρα του παιδιού καθώς είδε φωτογραφίες στο κινητό του και τον πίεσε ώστε να της πει τι είχε συμβεί.

Συνελήφθη ο λυράρης – Ταυτοποιήθηκε 46χρονος γιατρός

Ο 66χρονος λυράρης συνελήφθη μετά από αστυνομική επιχείρηση στο Ηράκλειο. Στην κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πτυσόμμενο μαχαίρι και φυσίγγια.

Επίσης, από τις Αρχές έχουν κατασχεθεί δέκα κινητά, δύο κάρτες SIM και υπολογιστές.

Επίσης, αναζητούνται άλλοι δύο άνδρες, ενώ ερευνώνται 29 ακόμα χρήστες του διαδικτύου που έχουν επισκεφθεί την πλατφόρμα στην οποία ο 66χρονος λυράρης δημοσίευε φωτογραφίες του ανήλικου για να «ψαρέψει» βιαστές.

Ο 66χρονος λυράρης φαίνεται να είχε φτιάξει τρία ψεύτικα προφίλ και κατάφερνε να συνομιλεί με διάφορα άτομα στέλνοντας πορνογραφικό υλικό με τον ανήλικο.

Εκτός ΕΣΥ ο γιατρός

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ζήτησε από την Εισαγγελία τη δημοσιοποίηση του ονόματος του γιατρού (ουρολόγος) με σκοπό να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες για την αποπομπή του από το νοσοκομείο όπου εργάζεται.

Συγκλονιστικό μήνυμα από το θύμα και τη μητέρα του

Σύμφωνα με το cretalive.gr, λυτρωμένος από το μαρτύριο που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια εμφανίζεται ο ανήλικος, τον οποίο ο 66χρονος εκμεταλλευόταν σεξουαλικά υπό το καθεστώς απειλών.

Ο ανήλικος βρήκε τη δύναμη να μιλήσει, όπως λέει, για να δώσει κουράγιο σε όλα τα παιδιά που μπορεί να βιώνουν κάτι ανάλογα οδυνηρό.

«Να ανοίξουν τα στόματα» προτρέπει, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να φοβούνται, αλλά να «σπάσουν» την σιωπή τους. Τότε μόνο θα μπορέσουν να ηρεμήσουν πραγματικά και να συνεχίσουν τη ζωή τους, σημειώνει, με δύναμη ψυχής.

Στο πλευρό του βρίσκεται η μητέρα του, η οποία παρά το αρχικό σοκ, δεν δίστασε να ζητήσει τη συνδρομή των Αρχών ώστε να μάθει τι συμβαίνει στο παιδί της. Πήγε στην Ασφάλεια Ηρακλείου και στη συνέχεια ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι αυτής της δυσώδους υπόθεσης.

«Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση», είναι το μήνυμα της μητέρας μέσω του τοπικού σάιτ.

«Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», υποστηρίζεται.

Ακόμα, η μητέρα απευθύνει έκκληση σε όλους τους γονείς να ελέγχουν διαρκώς τα παιδιά τους ως προς τα κινητά τους τηλέφωνα, το διαδίκτυο και το ημερήσιο πρόγραμμα τους, στο σχολείο και στις εξωσχολικές δραστηριότητες τους.

Φόβος και για άλλα θύματα

Ο κατηγορούμενος, λόγω της ιδιότητάς του (καλλιτέχνης και δάσκαλος κρητικής μουσικής) ερχόταν σε συχνή επαφή με πολλά παιδιά με αποτέλεσμα να υπάρχει ο φόβος ότι κι άλλοι ανήλικοι να είχαν υποστεί τα ίδια με το 15χρονο σήμερα αγόρι.