Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 -

Βελτιώνεται ο καιρός, ανεβαίνει η θερμοκρασία



Βελτιώνεται από σήμερα ο καιρός, ο οποίος θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές στην Κρήτη. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Η ανώτατες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Ειδικότερα, αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Στην Κρήτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, γρήγορα ωστόσο ο καιρός θα βελτιωθεί. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά νότιοι τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την Τρίτη, ενώ αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα βόρεια θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.  Οι άνεμοι στα δυτικά και νοτιά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο νότιο αιγαίο 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Σταδιακά τις επόμενες ημέρες θα ανέβει κι άλλο ο υδράργυρος για να μπούμε στην τελική ευθεία για την υποδοχή του καλοκαιριού. 

Ειδικότερα, αίθριος θα είναι ο καιρός την Tετάρτη και την Πέμπτη, με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.