Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Βάσεις 2016: Τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις



Σε 6 ημέρες ολοκληρώνονται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις και όπως είναι λογικό οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2016, είναι γεγονός.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μεγάλο μέρος των γραπτών έχουν διορθωθεί και πλέον μπορούν να βγουν αρκετά συμπεράσματα για τις επιδόσεις των μαθητών αλλά και τις τάσεις των βάσεων. Στις εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρεται ότι η πορεία των βάσεων θα είναι πτωτική στις Πολυτεχνικές και Οικονομικές σχολές και ανοδική στις Ανθρωπιστικές και στα Παραιατρικά Επαγγέλματα, ενώ τονίζουν ότι πρόκειται για ένα νέο σύστημα που οι κανόνες μπαίνουν από την αρχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα, στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης το 70% των γραπτών βρίσκεται κάτω από τη βάση. Η λογική λέει ότι οι βάσεις θα «πέσουν» καθώς δεν υπάρχουν πλέον εύκολα μαθήματα που να ανεβάζουν την απόδοση των μαθητών, ενώ παράλληλα δεν υπολογίζεται στην βαθμολογία των μαθητών ο προφορικός βαθμός που έδινε κατά μέσο όρο ένα πριμ 600 μόρια.

Επιπλέον, με το νέο τρόπο υπολογισμού των Μορίων έχει αποδυναμωθεί σε μεγάλο βαθμό η βαρύτητα των δύο Μαθημάτων Αυξημένης Βαρύτητας.

Τα αποτελέσματα των Βάσεων, αναμένεται να βγουν το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.