Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Βαρβιτσιώτης για την Ημέρα Μνήμης θυμάτων Ολοκαυτώματος: "Ποτέ Ξανά!"



Την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στην εκδήλωση Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, που πραγματοποιήθηκε με την κατάθεση στεφάνου της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο θυμάτων του Ολοκαυτώματος στον Κεραμεικό, παρών ήταν και ο Ισαάκ Μιζάν, ένας εκ των τελευταίων επιζώντων του Ολοκαυτώματος.
Με αφορμή την Ήμερα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο Facebook:
«Ισαάκ Μιζάν, αριθμός βραχίονα 182641, 'Αουσβιτς. Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος που μας συγκινεί με την παρουσία του και μας θυμίζει ότι η ναζιστική θηριωδία δεν είναι μία απλή ιστορία αλλά μια ζωντανή μνήμη».
«Τιμώντας την μνήμη των εκατομμυρίων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος και των περίπου 60.000 Ελλήνων θυμάτων οφείλουμε να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη τους και να υπηρετούμε πιστά την προσταγή Ποτέ Ξανά», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα φέτος αναλαμβάνει την προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος IHRA και οφείλει να συνεχίσει έμπρακτα να καταπολεμά τον αντισημιτισμό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ