Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

"Τυπική" η επιστολή της Γαλλικής πρεσβείας



«Τυπική και απολύτως συνηθισμένη διαδικασία» χαρακτηρίζει η γαλλική πρεσβεία το mail με οδηγίες αντιμετώπισης μεγάλης κρίσης στην Ελλάδα, το οποίο στάλθηκε σε γάλλους υπηκόους που ζουν στη χώρα, γεννώντας υποψίες και τροφοδοτώντας διάφορα σενάρια για το τι αναμένεται να συμβεί.

 

Πρόκειται για μια κίνηση στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των Γάλλων πολιτών, που και στο παρελθόν έχουν δεχθεί επιστολές για την αντιμετώπιση, για παράδειγμα, εκτάκτων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών. Παράλληλα το περιεχόμενο του email υπάρχει αναρτημένο εδώ και αρκετά χρόνια στο site της Γαλλικής πρεσβείας και αφορά κατά κύριο λόγο οδηγίες ασφαλείας για φυσικές καταστροφές.

Το «επίμαχο» mail ανέφερε πως «σε περίπτωση μεγάλης κρίσης, όλοι οι γάλλοι υπήκοοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο και διαμένουν στην Ελλάδα θα απευθύνονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του γαλλικού προξενείου ή της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα», παρέχοντας πληροφορίες και συμβουλές στους πολίτες.

Στο σχέδιο που έχουν φτιάξει οι γαλλικές αρχές για να προστατέψουν τους πολίτες τους έχουν χωρίσει την Ελλάδα σε τομείς κι έχουν ορίσει επικεφαλής που θα καθοδηγούν τον κόσμο.

Πρόκειται για διοικητική οδηγία, η οποία δίνεται για να δουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν σε περίπτωση φυσικών καταστροφών. Αυτά που γράφουν όλες οι πρεσβείες στις ιστοσελίδες τους.