Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη είπε όσα έπρεπε να πει



Ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο για την παρουσία του στη Νέα Υόρκη και τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και για το Μάτι και τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Επίθεση με το… καλησπέρα εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο για την παρουσία του στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γ.Σ. του ΟΗΕ, όσο και για τα εθνικά θέματα αλλά και τις δηλώσεις του για το Μάτι και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Ο Μητσοτάκης είπε στη Νέα Υόρκη όσα έπρεπε να πει», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως όταν επιστρέψει στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός «θα είναι Μητσοτάκης εσωτερικού».

 

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, βασικός στόχος του ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη ήταν η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ. Μια συνάντηση που δεν έγινε. «Φανταστείτε να είχε συμβεί αυτό σε μένα, ποιοι θα ήταν οι τίτλοι των γνωστών εφημερίδων και ποια τα σχόλια στα δελτία ειδήσεων», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε όσα έχει, τις τελευταίες μέρες, τονίσει στις ανακοινώσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Για πρώτη φορά στα χρονικά Έλληνας πρωθυπουργός, σε συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, δεν θέτει το ζήτημα της ανάγκης άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο. Και το χειρότερο: Δεν θέτει θέμα άμεσου τερματισμού των παράνομων γεωτρήσεων», είπε. «Οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε με νηφαλιότητα τα εθνικά μας θέματα. Αλλά νηφαλιότητα δεν σημαίνει και απάθεια. Δεν σημαίνει πλήρης αδράνεια. Δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, σιωπή», συμπλήρωσε.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη μας υπενθύμισε ότι στο Μάτι είχαμε ένα ακραίο φαινόμενο και ότι η τραγωδία οφείλεται στη κλιματική αλλαγή. Ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα. Ότι το προσφυγικό είναι μια ευρύτερη γεωπολιτική κρίση. Μας υπενθύμισε ότι η Ελλάδα με τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους που πέτυχε το 2018, έχει πλέον ένα καθαρό διάδρομο δεκαετίας. Συγχαίρω τον «Μητσοτάκη Νέας Υόρκης». Είπε αυτά που έπρεπε στη Νέα Υόρκη, αν ήθελε να τον λάβουν στα σοβαρά οι συνομιλητές του», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως όταν ο πρωθυπουργός γυρίσει στην Ελλάδα θα γίνει… ο Μητσοτάκης εσωτερικού.

 

Δείτε live την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα