Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Τσίπρας: Η Ευρώπη να σταματήσει να υπνοβατεί



Να σταματήσει η Ευρώπη να υπνοβατεί, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξή του στη σύνοδο της ΕΕ στη Μπρατισλάβα.

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο όραμα για ανάπτυξη, για την ενίσχυση της απασχόλησης και την ευημερία για όλους τους πολίτες της, δήλωσε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη σύνοδο της ΕΕ στη Μπρατισλάβα, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Τόνισε ότι «χρειαζόμαστε μια κοινωνική Ευρώπη, με ανάπτυξη, απασχόληση και ευημερία για όλους, για τους νέους της και όλους τους πολίτες της». «Χρειαζόμαστε» σημείωσε «μια Ευρώπη που να μπορεί να διαχειρίζεται τη μετανάστευση αποτελεσματικά και με ανθρωπιστικό τρόπο». Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η σημερινή σύνοδος είναι η πρώτη συζήτηση μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και εξέφρασε την ελπίδα του «ότι θα βρούμε ένα κοινό βήμα, ένα θετικό βήμα».

Οι 27 θα σηζητήσουν για  το μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit. Η πρώτη συνεδρία εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις 13:30. Θα ακολουθήσει η οικογενειακή φωτογραφία και ανεπίσημο γεύμα. Εν συνεχεία, οι ηγέτες θα επισκεφθούν την Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης της Μπρατισλάβα και στις 17:00 θα ξεκινήσει η δεύτερη συνεδρία εργασιών που θα διαρκέσει δύο ώρες.

Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου.