Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τσακαλώτος – Βενιζέλος: Κόντρα στη Βουλή - Αντάλλαξαν βαριές κουβέντες



Ευκλείδης Τσακαλώτος και Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν άγρια κόντρα στη Βουλή, κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018.

Σε έναν ακόμα υψηλών τόνων διαξιφισμό κατέληξε και η σημερινή «συνύπαρξη» του υπουργού Οικονομικών και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού. Οι κ.κ. Τσακαλώτος και Βενιζέλος είχαν έναν εντονότατο διάλογο και τα αίματα άναψαν!

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Είναι να απορεί κανείς, αφού τα κάνατε τόσο καλά εσείς και τόσο χάλια εμείς, γιατί εσείς είστε τόσο αποτυχημένος πολιτικός».

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Χαίρομαι γιατί εσείς είστε επιτυχημένος υπουργός, αλλά είστε αλαζών και ανεπίγνωστος και την απάντηση θα την πάρετε από τον λαό και τον ιστορικό του μέλλοντος. Ξεκαβαλικεύστε…».

Με αυτές τις εκφράσεις «γράφτηκε» το φινάλε της κόντρα που είχαν ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με την πορεία της οικονομίας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υιοθετώντας στην ομιλία του υψηλούς τόνους κριτικής στην κυβέρνηση ανέφερε πως η έξοδος από το μνημόνιο, που ισχυρίζεστε δεν θα είναι καθαρή, αφού ήδη έχετε δεσμευθεί για τέταρτο μνημόνιο και απλά κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό….

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος του απάντησε: «Αφού το mail Χαρδούβελη ήταν παιδική χαρά γιατί δεν κλείσατε την αξιολόγηση και μας ταλαιπωρείτε; δεν μπορείτε να παίξετε ούτε στην παιδική χαρά… » και του αντέτεινε πως αυτή η κυβέρνηση έχει σχέδιο και για να βγει στις αγορές και να σταθεί η χώρα στα δικά της πόδια το 2018». Τέλος, τον προκάλεσε λέγοντάς του: «Χρειάζεται να κάτσετε και άλλα 4 χρόνια στην Αντιπολίτευση για να δείτε πού δεν πήγατε καλά…».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ανταπάντησε πως «η χώρα εξόκειλε από όσα κάνατε στην πρώτη σας διακυβέρνηση και γι αυτό πήγαμε στο δράμα και την ταπεινωτική συμφωνία της 12ης Ιουλίου του 2015. Αν είχε ακολουθηθεί η δική μας προληπτική γραμμή τα πράγματα θα ήταν αλλιώς, με εσάς δεν υπάρχει έξοδος από τρίτο μνημόνιο αλλά δέσμευση για τέταρτο, που είναι πλήρες και δεσμευτικό» απάντησε ο Ε. Βενιζέλος.