Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τρομακτικό: Γνώριμοι της ΕΛ.ΑΣ. θύτης και θύμα στη Μενάνδρου



Η έντονη διαφωνία μεταξύ δύο αντίπαλων ομάδων που κυριαρχούν στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και του εμπορίου ναρκωτικών οδήγησε στην αιματηρή συμπλοκή το μεσημέρι της Πέμπτης όπου ένας Πακιστανός πυροβόλησε και σκότωσε έναν Αφγανό πολίτη.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση ανακάλυψαν ότι δράστης και θύμα είναι γνώριμοι στις Αρχές καθώς ο πρώτος είναι σεσημασμένος και είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Και ο δεύτερος όμως είχε απασχολήσει την αστυνομία καθώς όπως προκύπτει από την έρευνα και οι δύο ασχολούνταν με τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη ο οποίος κρύβεται από το μεσημέρι της Πέμπτης που έγινε η δολοφονία. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τέτοια τα κέρδη από τα λαθραία που οι εμπλεκόμενοι δεν δίστασαν να διαπληκτιστούν και τελικά να σκοτώσουν ακόμα και μέρα μεσημέρι μπροστά στα μάτια των περαστικών και των καταστηματαρχών.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία τόσο από τις κάμερες που βρίσκονται στα γύρω στενά όσο και από τις πληροφορίες των ατόμων που είδαν τη συμπλοκή. Αυτό που τώρα καλείται να εξιχνιάσει η αστυνομία είναι το μέρος στο οποίο κρύβεται ο Πακιστανός, καθώς εικάζεται ότι μέλη της ομάδας στην οποία ανήκει, τον «φυγάδευσαν» αμέσως μετά τους πυροβολισμούς.  

Στο αιματηρό επεισόδιο ενεπλάκησαν συνολικά 40 άτομα. Αρχικά κρατούσαν στα χέρια τους μαχαίρια και λοστούς. Η αστυνομία πιστεύει πως κατά τη συμπλοκή «ξέφυγε» η κατάσταση με αποτέλεσμα να χυθεί αίμα.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνονται όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κέντρο της Αθήνας να τρέχουν για να ξεφύγουν από τη συμπλοκή στην οδό Μενάνδρου ενώ ακούγονται και πυροβολισμοί.

Η κόντρα μεταξύ ομάδων που ζουν και δρουν σε παράνομες δραστηριότητες στο κέντρο της Αθήνας είναι σύνηθες φαινόμενο. Αυτή τη φορά όμως, η κόντρα ήταν μεγάλη καθώς οι δύο ομάδες αντιμάχονταν για το ποια θα πάρει τις καλύτερες θέσεις πώλησης λαθραίων στην Ομόνοια. Η κόντρα αυτή φέρει πολλές φορές αιματηρά αποτελέσματα, όπως συνέβη με αυτό το περιστατικό στην οδό Μενάνδρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αφγανός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ωστόσο στη συνέχεια κατέληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο νοσηλεύεται και δεύτερος Αφγανός, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στην οδό Μενάνδρου. Η αστυνομία εντόπισε 11 κάλυκες στο σημείο της συμπλοκής.