Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τροχαίο με βυτιοφόρο στην Κορωπίου – Μαρκοπούλου:



Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στο 27ο χλμ. της Λ. Κορωπίου-Μαρκοπούλου, ύστερα από σύγκρουση φορτηγού με βυτιοφόρο, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία για λόγους ασφαλείας καθώς υπάρχει διαρροή βενζίνης από το βυτιοφόρο.

Στο σημείο παραμένει σε εξέλιξη η επιχείρηση μετάγγισης του καυσίμου σε άλλο βυτιοφόρο. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και των τριών θυμάτων ολοκληρώθηκε. Ο οδηγός του βυτιοφόρου απεγκλωβίστηκε βαριά τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Γεννηματά», απ’ όπου αναμένεται να μεταφερθεί εκ νέου στο ΚΑΤ καθώς τα τραύματά του χρίζουν θωρακοχειρουργικής επέμβασης. Δυστυχώς οι δύο επιβαίνοντες του φορτηγού απεγκλωβίστηκαν και οι δύο νεκροί.

Η δυσκολία της επιχείρησης απεγκλωβισμού ήταν μεγάλη καθώς δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθούν τροχοί για να μην προκληθεί σπινθήρας και δεν έπρεπε να υπάρχουν ανοιχτές μηχανές κοντά, με αποτέλεσμα να χρειαστούν χειρουργικές κινήσεις από πλευράς πυροσβεστών με εργαλεία χειρός.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής αποτελούμενη από 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ακολουθούνται όλα τα πρωτόκολλα για να αποφευχθεί ανάφλεξη. Έρευνα για να διενεργηθούν τα αίτια αυτής της τραγωδίας διενεργεί η Τροχαία.