Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Τρεις επιθέσεις κουκουλοφόρων με μολότοφ και βαριοπούλες μέσα σε λίγες ώρες



Τρεις επιθέσεις από κουκουλοφόρους σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, δημιουργώντας την αίσθηση ότι ήταν συντονισμένες.

Η αρχή έγινε από τα Εξάρχεια. Λίγο μετά τις 18:00 ομάδα 20 ατόμων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ, κατά της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της Αστυνομίας.

Το περιστατικό έγινε στην οδό Καλλιδρομίου, όπου εδρεύει και το ΑΤ Εξαρχείων. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές στο όχημα των ανδρών της ΟΠΚΕ το οποίο ήταν παρκαρισμένο στη συμβολή των οδών Καλλιδρομίου και Ιουστινιανού, μπροστά από κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Νωρίς το απόγευμα σημειώθηκε επίθεση από περίπου 20 άτομα δέχθηκε αυτοκίνητο της ομάδας ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας) στην περιοχή των Εξαρχείων.
Περίπου στις 18:15, μία ομάδα ατόμων εμφανίστηκε μέσα από τα στενά με σκοπό να πυρπολήσει το παρκαρισμένο αυτοκίνητο της αστυνομίας στη συμβολή των οδών Καλλιδρομίου και Ιουστινιανού.
Το όχημα βρισκόταν μπροστά σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Οι άγνωστοι δράστες πέταξαν βόμβες μολότοφ, αλλά δεν κατάφεραν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά.

Λίγη ώρα αργότερα, επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποιήθηκε στο πρώην υπουργείο Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος. Στην περιοχή επικράτησε ένταση, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στο ATM της τράπεζας που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Νωρίς το βράδυ, επίθεση με βαριοπούλες, στον σταθμό του ηλεκτρικού, στο ΚΑΤ, πραγματοποίησε ομάδα περίπου 10 κουκουλοφόρων, λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Οι δράστες έσπασαν τέσσερα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων και οκτώ ακυρωτικά εισιτηρίων και διέφυγαν. Από την Αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Την Πέμπτη είχε σημειωθεί η παράσταση διαμαρτυρίας ομάδας αναρχικών έξω από το σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.