Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024 -

Travel Channel: Το Ναυάγιο στις καλύτερες παραλίες στον κόσμο για διακοπές με σκάφοςΤο Ναυάγιο στη Ζάκυνθο αναδεικνύεται ως μία από τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο για περιήγηση με σκάφος, σύμφωνα με άρθρο στο αμερικανικό Travel Channel.

Όπως αναφέρει το άρθρο, η παραλία είναι προσβάσιμη αποκλειστικά μέσω πλωτού σκάφους και έχει ονομασθεί από το ναυάγιο το οποίο βρίσκεται ξεβρασμένο ακόμη σε αυτήν. Οι ιστορίες αναφέρουν ότι στις αρχές της δεκαετίας του 80' ένα πλοίο που μετέφερε λαθραίο εμπόρευμα τσιγάρων και αλκοολούχων ποτών ναυάγησε στην περιοχή.

Όμως δεν είναι αυτός ο μοναδικός λόγος που κάνει την συγκεκριμένη παραλία μοναδική. Η μικρή λευκή αμμουδιά που περιβάλλει το ναυάγιο, με φόντο τα ψηλά βράχια είναι ένα θέαμα που εντυπωσιάζει και δίνει την εντύπωση στον επισκέπτη ότι είναι... ναυαγός, τουλάχιστον πριν καταφθάσουν στην περιοχή τα τουριστικά σκάφη που αποβιβάζουν πάρα πολλούς επισκέπτες στη διάσημη παραλία.

Στη συνέχεια, ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει τις μπλε σπηλιές, οι οποίες ξεχωρίζουν για τον τρόπο με τον οποίο αντανακλούν το μπλε φως.

Δείτε αναλυτικά τις προτάσεις της ιστοσελίδας…

1. Salt Whistle Bay, Γρεναδίνες
2. Παραλία Descanso, Καλιφόρνια
3. Ναυάγιο, Ζάκυνθος
4. Παραλία Cote d'Or (Anse Volbert), Σεϋχέλλες
5. Παραλία Whitehaven, Αυστραλία
6. Παραλία πεταλούδων κοιλάδων, Τουρκία
7. Εθνικό Πάρκο Dry Tortugas, Φλόριντα
8. Sveti Stefan, Μαυροβούνιο
9. Μάγια Μπέι, Ταϊλάνδη
10. Cala Luna, Ιταλία