Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τραγωδία στον Αλμυρό: Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο της 14χρονης στο λούνα παρκ



Κρανιοεγκεφαλική κάκωση είναι η αιτία του θανάτου της 14χρονης που έχασε τη ζωή της στο λούνα παρκ του Αλμυρού, όπως αναφέρει το magnesianews.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος της 14χρονης προήλθε από χτύπημα στο κεφάλι. Η 14χρονη έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος, καθώς γλίστρησε -κάτω από συνθήκες που διερευνώνται- από το παιχνίδι ταψί.

Στο μεταξύ, επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του πατέρα της αδικοχαμένης 13χρονης, μαθήτριας του Γυμνασίου Αλμυρού που βρήκε φριχτό θάνατο όταν εκσφενδονίστηκε από παιχνίδι του Λούνα Παρκ στο παζάρι του Αλμυρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, ο πατέρας της 13χρονης, που μετά την τραγωδία αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και νοσηλεύεται στη Στεφανιαία Μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου, παρουσίασε σοβαρές αρρυθμίες και από τους γιατρούς κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο χειριστής του παιχνιδιού από το οποίο έπεσε στο κενό για να χάσει τελικά τη ζωή του το δεκατετράχρονο κορίτσι στον Αλμυρό Μαγνησίας, αναζητείται από την αστυνομία. Πρόκειται για ένα 32χρονο από το Μπαγκλαντές, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά τον τραγικό θάνατο της 13χρονης.

Καταγγελία για παρόμοιο ατύχημα στο ίδιο παιχνίδι

Η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ αφέθηκε ελεύθερη χωρίς άσκηση κατηγορίας σε βάρος της, καθώς ο εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση Καταγγελία για παρόμοιο ατύχημα στο ίδιο παιχνίδι Χτες ήρθαν στο «φως» νέες πτυχές της υπόθεσης, καθώς αποκαλύφθηκε πως ένα παιδί 9 ετών έπεσε από το ίδιο παιχνίδι και τραυματίστηκε σοβαρά.

Όπως καταγγέλλει ο πατέρας του θύματος, που πλέον έχει συμπληρώσει τα 19 έτη και συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας από το ατύχημα, η οικογένειά του είχε προειδοποιήσει κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ότι μπορεί να «θρηνήσουμε θύματα», όπως χαρακτηριστικά είπε, μιλώντας στο Open. Ο πατέρας της νεαρής αναφέρθηκε λεπτομερώς στο ατύχημα που σημειώθηκε στις 29/7/2009 στη Χαλκίδα, σημειώνοντας πως το παιδί του τότε είχε «γλιτώσει από θαύμα».

«Είναι το ίδιο μηχάνημα, η ίδια ιδιοκτήτρια», είπε ο κ. Γιάννης Μπούρτζικας και συνέχισε: «είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο πράγμα, στο ίδιο παιχνίδι, καθόταν στο ίδιο σημείο που καθόταν και η κόρη μας (σ.σ. η 14χρονη που έχασε τη ζωή της)».

Αναφερόμενος στην ημέρα του ατυχήματος του παιδιού του, θυμήθηκε, εμφανώς συγκινημένος: «Το μηχάνημα άρχισε να αναπτύσσει ταχύτητα. Ήταν με τη μητέρα της. Άρχισαν να αναπηδούν τα πόδια της, πήγα στο χειριστή και του είπα να σταματήσει το μηχάνημα γιατί το παιδί θα πέσει. Ο χειριστής δεν κατάλαβε και δεν γνωρίζω ακόμη γιατί δεν κατάλαβε. Το παιδί γλίστρησε κάτω από τη μπάρα, που είχε μεγάλες ταλαντώσεις».

Η 9χρονη έπεσε από ύψος 15 μέτρων και έφερε σοβαρά τραύματα σε όλο της το σώμα, εσωτερική αιμορραγία, ενώ έμεινε σε κώμα για τέσσερις μέρες. «Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα», κατήγγειλε ο πατέρας και τόνισε πως τόσο η ιδιοκτήτρια του παιχνιδιού, όσο ο χειριστής και η υπεύθυνη λούνα παρκ είχαν καταδικαστεί.

 

Την Τρίτη το «τελευταίο αντίο»

Η κηδεία της 13χρονης αναμένεται να γίνει αύριο, Τρίτη, αφού γίνει πρώτα νεκροψία-νεκροτομή στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, ο πόνος της οικογένειας, των συγγενών και των φίλων της 13χρονης μαθήτριας που θα πήγαινε φέτος στη Β’λυκείου, είναι απερίγραπτος.

«Καλό ταξίδι αγαπημένη μου ξαδερφούλα! τα λόγια είναι φτωχά. Καλό παράδεισο αστέρι μου» είναι τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα στο Facebook.