Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Βγήκε από το κώμα η 60χρονη που είχε τραυματιστεί σοβαρά



Μια γυναίκα που κατάφερε να κερδίσει τη μάχη. Μια μεγάλη μάχη που ξεκίνησε από τις 9 Αυγούστου, όταν το ταχύπλοο που οδηγούσε Γάλλος επιχειρηματίας έκοψε στα δυο τη βάρκα στην οποία επέβαιναν η 60χρονη Αλεξάνδρα, ο δίδυμος αδερφός της Δημήτρης και ο μεγαλύτερος αδερφός τους, Τάκης. Το δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι είχε προκαλέσει σοκ.

Η 60χρονη Αλεξάνδρα σώθηκε, ενώ τα αδέρφια της έχασαν τη ζωή τους ακαριαία. Από την ημέρα του δυστυχήματος στο Πόρτο Χέλι, η γυναίκα βρίσκεται στο νοσοκομείο. Πριν πριν από μερικές μέρες ήταν σε κώμα. Αλλά κατάφερε να βγει από την καταστολή, να βγει από την Εντατική όμως εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

Έχει φύλακες αγγέλους τα παιδιά της, τον Κώστα και τη Βιβή. Ο πρώτος βρέθηκε το Σάββατο (28.09.2019) στο πλατό της εκπομπής «Μαζί Σου» με την Τατιάνα Στεφανίδου και τα όσα είπε, πολλές φορές με δάκρυα στα μάτια, συγκλονίζουν.

Η μητέρα του αν και δεν μπορεί να μιλήσει γιατί έχει τραχειοτομή, καταφέρνει να επικοινωνεί μαζί τους. Συχνά, λέει, δεν μπορούν ούτε κι εκείνοι να την καταλάβουν. Ξέρουν όμως πως τους αναγνωρίζει. Πως αναγνωρίζει τις φωτογραφίες με τα εγγόνια της. Και κυρίως πως έχει μνήμες ακόμη και από το μοιραίο βράδυ!

«Μας έχει αναγνωρίσει, μας μιλάει, γελάμε, συζητάμε» λέει ο Κώστας Γεωργαλής και δεν κρύβει πως δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Εκείνο που πονά τον ίδιο και την αδερφή του, δυο παιδιά που έχουν ξεχάσει δουλειές, οικογένειες και προσωπική ζωή για να είναι άγρυπνοι φρουροί στο πλευρό της μητέρας τους, είναι πως εκείνη θυμάται το δυστύχημα.

Θυμάται τη στιγμή που το ταχύπλοο του Γάλλου κροίσου εμβόλισε τη βάρκα τους. Πως σκοτώθηκαν τα αδέρφια της. «Πάει ο αδερφός μου, πάει» έχει πει στον γιο της αναφερόμενη στον δίδυμο της, τον Δημήτρη.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας, που αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, όχι μόνο δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια της 60χρονης για να τους προσφέρει όποια βοήθεια μπορεί, αλλά δεν έχει ζητήσει ούτε συγγνώμη. «Είναι το πρώτο πράγμα που θέλω από αυτόν τον άνθρωπο, έστω και 51 μέρες μετά. Ένα συγγνώμη θα έπρεπε να το πει. Πήρε δυο ζωές και ταλαιπώρησε άλλη μια. Δεν υπάρχει τίποτα, μόνο μια δήλωση του δικηγόρου πως ό,τι χρειαστούμε μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του. Εγώ να επικοινωνήσω μαζί του γιατί; Δεν ενόχλησα κανέναν εγώ. Εγώ ήμουν στο σπιτάκι μου, με τα παιδάκια μου και ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο και από τότε είμαστε μέσα στην τρέλα».

Δείτε όλη τη συγκλονιστική συνέντευξη στο «Μαζί Σου»