Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τραγωδία στην άσφαλτο του Κιλκίς: Σε γιατρούς πήγαιναν οι άτυχες γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους



Συγκλονίζει η νέα τραγωδία στην άσφαλτο με τραγικό απολογισμό τέσσερις νεκρές γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους έπειτα από σφοδρή μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων χθες το μεσημέρι. 

Το πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε στις 14:15 το μεσημέρι, στο 520ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού, στο ύψος του οικισμού Άσπρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο από τις τέσσερις γυναίκες που επέβαιναν στο μοιραίο Nissan είναι συγγενείς και πήγαιναν να επισκεφτούν για εξετάσεις γιατρούς στην Γευγελή.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για την Ζωή Ιωαννίδου, χήρα του Δημήτρη Ιωαννίδη, την Λίνα Μιχαηλίδου, σύζυγο του Δημήτρη Μιχαηλίδη, οι οποίοι παλαιότερα διατηρούσαν καθαριστήριο στην Αριδαία, καθώς και την Μαρί Λιούγκα, η οποία με τον σύζυγό της Άγγελο Παπαδόπουλο διατηρούσε βενζινάδικο στη στροφή Βορεινού, ενώ η 43χρονη τραυματισμένη που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, είναι νύφη της Ζωής Ιωαννίδη.

Οι τέσσερις γυναίκες είχαν αποφασίσει να ταξιδέψουν μαζί προκειμένου να επισκεφτούν γιατρούς στην περιοχή της Γευγελής, κάτι που συνηθίζουν οι κάτοικοι των βόριων περιοχών της χώρας, καθώς το κόστος της επίσκεψης εκεί είναι μικρότερο. 

Τα δύο ΙΧ αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά στις 14:15 στο 520ο Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Ευζώνων στο ύψος του οικισμού Άσπρος, στο Κιλκίς, με αποτέλεσμα αμφότερα να ανατραπούν. 

Από την σφοδρή σύγκρουση τέσσερις γυναίκες 58,61, 63 και 67 ετών, οι τρεις από την Αριδαία και η άλλη καλόγρια από την Γερμανία, έχασαν τη ζωή τους, και άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν.

Το αυτοκίνητο μάρκας Nissan στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις γυναίκες είχε κατεύθυνση προς το Πολύκαστρο, ενώ το μαύρο τζιπ που επέβαιναν οι δύο καλόγριες και ο ιερέας είχε κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη. 

Στο ύψος του οικισμού Άσπρος του Κιλκίς τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά με αποτέλεσμα να ανατραπούν και να τραυματιστούν θανάσιμα τέσσερις άνθρωποι. 

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η πυροσβεστική, με έξι οχήματα και 14 άτομα, προκειμένου να απεγκλωβίσει τα άτομα από τα ΙΧ.

Οι δύο καλόγριες με Γερμανική υπηκοότητα και ο Έλληνας ιερέας μεταφέρθηκαν στο ΑΧΕΠΑ νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου μετά από λίγο η 61χρονη καλόγρια και οδηγός του τζιπ υπέκυψε στα τραύματα της, ενώ από την σύγκρουση ακαριαία σκοτώθηκαν οι τρεις από τις τέσσερις γυναίκες με την τέταρτη 43χρονων να μεταφέρεται για τις πρώτες βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς. 

Η κυκλοφορία στο σημείο διακόπηκε προσωρινά και διεξαγόταν μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ευζώνων.

Οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται.