Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τραγικό τέλος! Νεκρός εντοπίστηκε ο 26χρονος Άγγλος τουρίστας



Τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη είχε η επιχείρηση αναζήτησης του 26χρονου τουρίστα στο Πάπιγκο. Ο 26χρονος βρέθηκε σήμερα νεκρός σε χαράδρα στην Αστράκα. Ο νεαρός Άγγλος είχε εξαφανιστεί από την Κυριακή το απόγευμα. Είχε ενημερώσει την οικογένεια του στην Αγγλία ότι θα πάει για ορειβασία.
Νεκρός εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή στην Αστράκα, ο 26χρονος Άγγλος τουρίστας, ο οποίος αγνοούνταν από το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες,ο 26χρονος έπεσε στο «Λούκι της Πρωτομαγιάς», στην Βορειοανατολική Ορθοπλαγιά της Αστράκας.

Αύριο η επιχείρηση ανάσυρσης
Μέχρι ώρας οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ δεν έχουν προσεγγίσει τη σορό που βρίσκεται σε αρκετά μεγάλο βάθος, όμως όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τον 26χρονο Βρετανό που αγνοείτο από την Κυριακή, αφού οι αναζητήσεις στην περιοχή αφορούσαν μόνο εκείνον.

Το σημείο πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr είναι εξαιρετικά απόκρημνο, ως εκ τούτου είναι δύσκολο κανείς να φτάσει στη σορό. Σε κάθε περίπτωση, όπως εξηγούν στο newsit.gr οι διασώστες, η επιχείρηση ανάσυρσης του νεαρού θα διαρκέσει αρκετές ώρες.
Η διαδικασία ανάσυρσης της σορού του 26χρονου αλλοδαπού θα ξεκινήσει αύριο.

Το χρονικό της τραγωδίας
Ο 26χρονος που βρισκόταν για διακοπές στο νομό Ιωαννίνων έφυγε την Κυριακή το πρωί από το ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Κόνιτσα ενημερώνοντας τηλεφωνικά την οικογένειά του στην Αγγλία ότι θα πάει για ορειβασία.

Οι συγγενείς του βλέποντας τις ώρες να περνούν και εκείνον να μην απαντά στα τηλεφωνήματά τους άρχισαν να ανησυχούν

Έτσι ο πατέρας του έστειλε μήνυμα στο 112 ,ότι ο γιος του αγνοείται. Το αυτοκίνητό που είχε νοικιάσει για τις μετακινήσεις του ο 26χρονος βρέθηκε τη Δευτέρα το βράδυ σταθμευμένο και ασφαλισμένο ανάμεσα στο μικρό και στο μεγάλο Πάπιγκο κοντά στις Κολυμπήθρες.
Στις έρευνες εκτός από την ΕΜΑΚ και την Π.Υ συνέδραμαν από αέρος ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας καθώς και ένα ελικόπτερο της Revoil και πολλοί εθελοντές.