Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τραγικό δυστύχημα στη Λαμία



Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθές το βράδυ στην Λαμία μετά  από σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο. Η τραγική ειρωνεία; Ο πατέρας του 27χρονου στρατιωτικού με τη μηχανή, είχε χάσει τη ζωή του επίσης σε τροχαίο, σε ένα πολύνεκρο δυστύχημα στα Καμένα Βούρλα.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην είσοδο της πόλης της Λαμίας, λίγο μετά τον καινούργιο ανισόπεδο κόμβο.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, τα δύο οχήματα ήταν στην ίδια λωρίδα, η οποία οδηγούσε σε ένα τυφλό σημείο, καθώς εκεί υπάρχει ένα μεγάλο βύθισμα. Κάτω ακόμα από αδιευκρίνιστες συνθήκες τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν σφοδρά, ενώ ακολούθησε και έκρηξη. 

Το αποτέλεσμα τραγικό, ένας  27χρονος νεαρός στρατιωτικός και ένας 58χρονος πατέρας και ιδιοκτήτης συνεργείου έχασαν την ζωή τους ακαριαία. Συγκλονισμένοι οι δικοί τους άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν πώς συνέβη το δυστύχημα και χάθηκαν έτσι άδικα δύο ζωές.

Ο 27χρονος στρατιωτικός Γιώργος Μανανάς, μόλις πρόσφατα είχε αγοράσει την μοτοσυκλέτα του, μια μεγάλου κυβισμού Africa Twin και του άρεσε να κάνει βόλτες. Δεν περίμενε κανείς ότι μοίρα είχε αποφασίσει  η χθεσινή του βόλτα να είναι και η τελευταία, καθώς στο ύψος της επιχείρησης Ριζάκος μετά τον κόμβο της Ξηριώτισσας θα έχανε τη ζωή του έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με αυτοκίνητο.

Να σημειωθεί ότι και ο πατέρας του άτυχου 27χρονου στρατιωτικού, την 30ή Απριλίου του 1999, είχε χάσει τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα των Καμένων Βούρλων, τότε που είχαν σκοτωθεί πέντε άτομα, ενώ υπήρξαν και 14 τραυματίες.

Το δικό της δράμα ζει όμως και η οικογένεια του 58χρονου πατέρα και ιδιοκτήτη συνεργείου Γιάννη Κατσαουνού, ο οποίος έφυγε από το σπίτι του προκειμένου να επισκεφθεί έναν φίλο του κοντά στην περιοχή του δυστυχήματος. Όταν εκείνος έφευγε, δεν περίμενε ποτέ ότι θα συνέβαινε το μοιραίο δυστύχημα που θα κόστιζε την ζωή σε εκείνον και στον νεαρό δικυκλιστή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 58χρονος επιχείρησε αναστροφή λίγο μετά τον κόμβο της Ξηριώτισσας απέναντι από την επιχείρηση Ριζάκος, ενώ ο δικυκλιστής κατευθυνόταν από τη Λαμία προς το Δομοκό και εμβόλισε το αυτοκίνητο.

Ήταν τόσο σφοδρή η σύγκρουση που χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό του νεκρού οδηγού του ΙΧ,  καθώς η μηχανή είχε σφηνωθεί στην πόρτα του αυτοκινήτου.