Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τούρκικα μαχητικά παραβίασαν τον Ελληνικό εναέριο χώρο



Για “κυνήγι” των Τούρκων στο Αιγαίο βγήκαν σήμερα τα “Γεράκια” της 340 Μοίρας τα οποία μεταστάθμευαν τις τελευταίες ημέρες στην 133 Σμηναρχία Μάχης του Ηρακλείου, από την μητρική τους βάση την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας!

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες του ekriti.gr από την αεροπορική βάση του Καστελίου και την ετοιμότητα των Ελλήνων πιλότων και τεχνικών, σε μια περίοδο όπου οι τουρκικές προκλήσεις έχουν κορυφωθεί. 

Στην 133 Σμηναρχία Μάχης η λέξη “Scrable” διέκοψε την ησυχία όταν ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών έκανε πτήση πάνω από τη Ρω στα 27.500 πόδια. Ιπτάμενοι και τεχνικοί της 340 Μοίρας έδωσαν μάχη με τον χρόνο και τα ελληνικά αεροσκάφη μέσα σε λίγα μόλις λεπτά ήταν στον αέρα με πορεία ανατολική...

 

ΦΩΤΟ από το ekritiΦΩΤΟ από το ekriti

 

 

ΦΩΤΟ από το ekritiΦΩΤΟ από το ekriti

 

Το ζεύγος των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, μπήκε στις 14:28 στο FIR Αθηνών ανατολικά της Ρόδου -χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως - και στις 14:44 πέταξε πάνω από τη Ρω, στα 27.500 πόδια. Ο τουρκικός σχηματισμός βγήκε από το FIR Αθηνών στις 14:45 ανατολικά Ρόδου. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

 

ΦΩΤΟ από το ekritiΦΩΤΟ από το ekriti

 

Η νέα πρόκληση των Τούρκων μάλιστα, σημειώθηκε την ώρα που ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος ΠΝ Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε επίσκεψη στο νησιωτικό σύμπλεγμα Κατελορίζου, για να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί εκεί...

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ συνόδευε νωρίτερα και ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52 Adv της 335 Μοίρας, τα οποία από το μεσημέρι ανέλαβαν να καλύπτουν το Νότιο Τομέα, αντικαθιστώντας την 340 Μοίρα στο αεροδρόμιο του Καστελίου.

 

ΦΩΤΟ από το ekriti

 

Πηγή κειμένου: 

ekriti