Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ρω



Νέες υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από την Ρω, την Παναγιά και τις Οινούσσες

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε, σήμερα στις 14:41 υπερπτήση πάνω από την Ρω στα 27.000 πόδια.

Στη συνέχεια, στις 15:16, το ίδιο ζεύγος πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στις 29.000 πόδια.



Για πρώτη φορά τουρκικό drone πάνω από τη νήσο Ρω

Toυρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) πραγματοποίησε για πρώτη φορά πριν από λίγο (3.12 μμ) πτήση πάνω από τη νήσο Ρω, στα 20.000 πόδια. Το UAV, τύπου ΤΑΙ Anka, συνόδευαν και δύο τουρκικά μαχητικά F-16, αλλά χωρίς να κάνουν υπερπτήση. 

Tα drones τύπου TAI Anka κατασκευάζονται από την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI) για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. 



Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν το Σινούκ με τον αρχηγό ΓΕΣ στη Ρω

Πολύ κοντά από το στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς πέρασαν δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 τα οποία είχαν παραβιάσει νωρίτερα τον εθνικό εναέριο στα Δωδεκάνησα.



Εξέλιξη - σοκ με το στρατιώτη στη Ρω - Τι αποκαλύπτει η μητέρα του

Ο 22χρονος οπλίτης Ε.Τ. με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, αυτοκτόνησε το πρωί της Τετάρτης (27/06/2018) ενώ φύλαγε σκοπιά στο νησί της Ρω.



Θάνατος στρατιώτη στη Ρω - Τι είδε οπλίτης που έκανε μαζί του σκοπιά

Ένα τραγικό περιστατικό για τις ένοπλες δυνάμεις καθώς οπλίτης που έκανε σκοπιά στη νήσο Ρω για αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με το όπλο του.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ είναι η ακόλουθη:



Επεισόδιο στη Ρω: Κατασκόπευαν με σκάφη αναψυχής και drone τη φρουρά!

Με κάθε λογής "καμουφλάζ" είχαν προσεγγίσει τη Ρω, τα "γεράκια" της Άγκυρας προκειμένου να καταγράψουν και να κατασκοπεύσουν τη σύνθεση και τον τρόπο λειτουργίας της στρατιωτικής δύναμης στο νησί.