Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τον Ιούλιο ανοίγει το Grand Hyatt Athens



Εντός του Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το Grand Hyatt στη θέση του πρώην Athens Ledra, στη Λεωφόρο Συγγρού. Όπως ανακοινώθηκε χθες σε Σικάγο και Λονδίνο, οι Henderson Park και Hines υπέγραψαν συμφωνία franchise με μία θυγατρική της Hyatt για το άνοιγμα του πρώτου ξενοδοχείου Grand Hyatt στην Ελλάδα, του Grand Hyatt Athens.

Επισήμως αναφέρεται ότι το άνοιγμα αναμένεται στο 3ο τρίμηνο του 2018, όμως πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει στις αρχές Ιουλίου. Διαχειρίστρια του Grand Hyatt Athens θα είναι η Kokari Limited και όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη «Ν» το ξενοδοχείο θα είναι το «πιο δυνατό brand» στην πρωτεύουσα, μετά το «Μεγάλη Βρετανία». Η κάθοδος της Hyatt στην Αθήνα μετά τη μονάδα (Hyatt Regency Thessaloniki) που λειτουργεί ήδη στη συμπρωτεύουσα, η επιστροφή της Marriott με το Athens Marriott Hotel (πρώην Metropolitan) η ανακαίνιση του Hilton, η επανέναρξη τον επόμενο μήνα του Αστέρα Βουλιαγμένης από τη Four Seasons, ανεβάζουν σε υψηλότερα επίπεδα το status της πρωτεύουσας στη διεθνή αγορά πολυτελών ξενοδοχείων.

Σχεδίαση και αρχιτεκτονική

Το Grand Hyatt Athens θα έχει 310 δωμάτια και βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στη Λεωφόρο Συγγρού και σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τον λόφο Φιλοπάππου. Η σχεδίαση του Grand Hyatt Athens είναι μοναδική και αντικατοπτρίζει τον ελληνικό πολιτισμό και αρχιτεκτονική, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Στο ξενοδοχείο αναμένεται να ξεχωρίσουν εκτός των άλλων τα δύο εστιατόρια που θα τα διαχειρίζονται σπουδαίοι εξωτερικοί συνεργάτες, όπως και οι μεγάλοι συνεδριακοί χώροι (11.600 τετραγωνικών ποδών). Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τα σχέδια για το πρώτο Hyatt στην Αθήνα σε συνεργασία με τις Henderson, Hines και Kokari, δήλωσε ο Takuya Aoyama, αντιπρόεδρος ανάπτυξης για την Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία και την  Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών του ομίλου Hyatt. Από καιρό επιδιώκαμε να φέρουμε την ποιότητα της μάρκας Grand Hyatt στην ελληνική πρωτεύουσα. Η συμφωνία αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μια σημαντική αγορά ανάπτυξης για την Hyatt μετά τις πρόσφατες κινήσεις της Hyatt στην Τουρκία και τη Βουλγαρία, πρόσθεσε ο κ. Aoyama.

Ο Nick Weber, ιδρυτής του Henderson Park, ανέφερε ότι η επένδυση στο ξενοδοχείο προέκυψε τόσο από την αναγνώριση του κτηρίου ως ενός πολυτελούς asset σε ιστορικό σημείο, όσο και από την πίστη στις προοπτικές του. «Το Grand Hyatt Athens θα αποτελέσει μια δυναμική προσθήκη στο 2 δισ. δολαρίων portfolio του Henderson Park και ελπίζουμε να αποτελέσει το πρώτο στάδιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας με τη Hyatt», υπογράμμισε ο κ. Weber.

O Lars Huber, CEO της Hines Europe, δήλωσε ότι η αγορά του ξενοδοχείου και η ολική ανακατασκευή του ώστε να προκύψει ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην καρδιά της Αθήνας ήταν μια πρόκληση για τη Hines, η οποία αναζητούσε ευκαιρίες στην Αθήνα εδώ και καιρό και θα εξακολουθεί να το κάνει. Ο Παύλος Γομόπουλος, managing director της Hines Greece, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι ικανοποιημένος που θα συνεργαστεί με τη Hyatt, ένα παγκόσμιο brand, που αναμφίβολα αποτελεί το πιο ταιριαστό brand για το προϊόν που θέλει να τοποθετήσει στην ελληνική αγορά. 

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Hines, τη Henderson Park και την Grand Hyatt για τη λειτουργία του νέου Grand Hyatt Athens. Είμαστε σίγουροι ότι το ξενοδοχείο θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των επισκεπτών μας», δήλωσαν η Τίνα και ο Γιάννης Δασκαλαντωνάκης, συνιδρυτές του ομίλου of Y&T Daskalantonakis Knossian Group, ο οποίος ελέγχει την Kokari Limited.