Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Τον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης



Τον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας, όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αναγέννησή του, 10 χρόνια μετά την μεγάλη πυρκαγιά που προκάλεσε την καταστροφή μεγάλου μέρους του επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, ξεκίνησε την επίσκεψή του από το όριο της αναδάσωσης, από το σημείο δηλαδή που ξεκίνησε η πυρκαγιά το 2007 και είχε ενημέρωση για το έργο που επιτελείται από τον Πρόεδρο του Φορέα Εθνικού Δρυμού και τον Δασάρχη. 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε, το φυτώριο που υπάρχει στην περιοχή όπου καλλιεργούνται δενδρύλλια ελάτου για τις αναδασώσεις. Σημειώνεται ότι από τα περίπου 49.000 στρέμματα που καταστράφηκαν έχουν αναδασωθεί περίπου 5.000 στρέμματα και έχουν φυτευτεί πάνω από 450.000 έλατα, μαυρόπευκα και δρύες. 


 
 

Στη συνέχεια μετέβη στο καταφύγιο Μπάφι που έχει θέα στο σημείο που οι καμένες περιοχές του βουνού συναντούν  το ζωντανό κομμάτι του δάσους στο οποίο υπάρχουν σπάνια είδη φυτών και δεκάδες είδη ζώων και πτηνών. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής (ΕΔΑΣΑ) που επανδρώνουν δύο πυροφυλάκια και περιπολούν με την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής. Στο έργο αυτό μετέχουν 50 άτομα.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη μεταξύ άλλων τη διεύθυνση αναδασώσεων, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Πυροσβεστική, τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνηθας και τους εκατοντάδες εθελοντές που συνέβαλαν σε αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια. «Ένα πολύ μεγάλο μπράβο, επίσης, σε όλους τους εθελοντές που μέρα - νύχτα και ειδικά τέτοιες μέρες που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, στελεχώνουν τα πυροφυλάκια, συνεισφέρουν το χρόνο τους προκειμένου να προστατέψουν το δάσος που έχει απομείνει και το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου και οξυγόνου για το Λεκανοπέδιο» δήλωσε.