Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τον έπιασαν στον Έβρο με Ι.Χ. κλεμμένο από την Ιταλία



Μέσα στη νύχτα επιχείρησε να φύγει από τη χώρα ένας 47χρονος αλλοδαπός, πιστεύοντας ότι λόγω της προχωρημένης ώρας οι έλεγχοι θα είχαν ατονίσει στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Κήπων στον Έβρο και θα περνούσε ανενόχλητος στην Τουρκία με κλεμμένο πολυτελές αυτοκίνητο.

Ωστόσο, έπεσε έξω καθώς οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου έκαναν πολύ προσεκτικό έλεγχο σε συνεργασία με αξιωματούχους της FRONTEX και δεν δυσκολεύτηκαν να διαπιστώσουν ότι η άδεια κυκλοφορίας που τους έδειξε ο δράστης ήταν πλαστή. Στη συνέχεια, διαπίστωσαν ότι και ο αριθμός πλαισίου του πανάκριβου Rav4 ήταν παραποιημένος.

Από την διασταύρωση στοιχείων προέκυψε ότι το αυτοκίνητο ήταν καταχωρημένο από τις αρχές της Ιταλίας ως κλαπέν, απωλεσθέν ή υπεξαιρεθέν κι έτσι κατασχέθηκε, όπως και οι πινακίδες κυκλοφορίες και η πλαστή άδεια κυκλοφορίας. Ο 47χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, που άσκησε σε βάρος του δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και πλαστογραφία.