Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 -
Μέτριο

11 °C

Σήμερα, 27. Οκτωβρίου 2021

Της έβγαλε το μάτι ο σκύλος...Η μητέρα του βρέφους, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, όταν το ροτβάιλερ της οικογένειας του επιτέθηκε, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στο κεφάλι μίλησε στην εκπομπή «Τατιάνα Live» το απόγευμα της Πέμπτης, αποκαλύπτοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την επίθεση του σκύλου στο κοριτσάκι.

«Ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ο οποίος έχει 5 ανήλικα παιδιά, μας έδωσε το ροτβάιλερ, όταν αποφάσισε να φύγει στον Καναδά, ήθελε να αφήσει το ζώο σε καλά χέρια. Έδειχνε να είναι φιλικότατος ο σκύλος… Τον είχαμε πάντα δεμένο», είπε αρχικά η μητέρα του μωρού, που ανεβαίνει έναν Γολγοθά από τις 26 Ιουλίου, όταν το ροτβάιλερ του επιτέθηκε στην Κρήτη.

Η μητέρα της μικρής, με υγρά μάτια, έφερε στο μυαλό της, την στιγμή της επίθεση, περιγράφοντας καρέ-καρέ το θρίλερ που έζησε.

«Είχαμε βγάλει βόλτα το σκύλο για να κάνει την ανάγκη του… Ο άντρας μου προπορευόταν με το σκυλί μπροστά και εγώ ήμουν πίσω τους με την κόρη μου στην αγκαλιά. Κάποια στιγμή σταματήσαμε για να ουρήσει το σκυλί και τότε ήρθε ο άντρας μου να μιλήσει με την μικρή. Όταν το είδε ο σκύλος αυτό, ενώ ουρούσε, σταμάτησε, ήρθε κοντά στην μπέμπα, χωρίς ωστόσο να δείχνει άγριες διαθέσεις. Εκείνη την στιγμή σκέφτηκα να σηκώσω το παιδί πιο πάνω για να μην γλείψει το πρόσωπο της ο σκύλος. Ένιωσα μια αντίσταση, τότε προσπάθησε ο άντρας μου να την σηκώσει και νιώθει και αυτός αντίσταση και τότε αντιληφθήκαμε ότι κάτι δεν πάει καλά… Εκείνη την ώρα αρχίζει το μεγάλο μας παιδί να ουρλιάζει “Πάρτε την μπέμπα από το στόμα του, θα μου φάει την μπέμπα”.

Ο σκύλος ήταν ήρεμος, η μπέμπα δεν έκλαιγε για να ανησυχήσουμε… Τότε καταλάβαμε ότι έχει αρπάξει την μικρή από το μάτι και του λέει ο άντρας μου “στοπ”. Mε το που του είπε “στοπ” άφησε την μπέμπα! Την δάγκωσε μια φορά, χωρίς να την τραβάει. Την είχε στο στόμα του ο σκύλος! Το παιδί ήταν μπρούμυτα, δεν έκλαιγε. Ήμασταν σίγουροι ότι την σκότωσε! Λέγαμε ότι “δεν ήταν δυνατό να την έχει δαγκώσει ο σκύλος και να μην ουρλιάζει”. Πάω την σηκώνω, την γυρίζω και βλέπω αίματα παντού», είπε βουρκωμένη η μητέρα του βρέφους, ευχαριστώντας παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα για την σωτήρια παρέμβαση του.

«Είχα πάθει σοκ. Είχα ζητήσει από τον πατέρα μου να δει, αν το αυτί και το μάτι του παιδιού ήταν στην θέση τους… Μου χε πει ότι όλα είναι καλά. Όταν την έπλυναν, είδαμε ότι είναι καλά. Όταν όμως το παιδί μετά τα ράμματα προσπάθησε να σηκωθεί, ένα δάκρυ αίματος κύλησε από το μάτι της προκαλώντας σε όλους μεγάλη ανησυχία. Τότε αποφάσισαν οι γιατροί από τον Άγιο Νικόλαο, το παιδί να μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου. Για δύο ημέρες κοιμόταν συνέχεια η μικρή. Είχε πάθει σοκ. Οι οφθαλμίατροι μας είπαν ότι έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στην Αθήνα. Με εντολή του Τσίπρα το παιδί σε λίγες ώρες μεταφέρθηκε με C-130 στην Αθήνα και ευχαριστούμε τον πρωθυπουργό γι’αυτό», πρόσθεσε, τονίζοντας το σοκ που ένιωσαν οι γιατροί όταν είδαν το μάτι του παιδιού.

«Μόλις οι γιατροί είδαν στο πρώτο χειρουργείο το μάτι του παιδιού στο Αγία Σοφία σοκαρίστηκαν άσχημα… Δεν υπήρχε ίριδα, είχε υποστεί ολική αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς. Είχε περάσει το δόντι του σκυλιού στο μάτι της… Μας είχαν προετοιμάσει οι γιατροί ότι ίσως το παιδί χάσει το μάτι του. Δεν ήθελε κανείς γιατρός να την αναλάβει, λόγω της ηλικίας της… Στο νοσοκομείο Γεννηματάς έκανε τελικά και δεύτερη επέμβαση. Συνεχίζουμε την θεραπεία και σήμερα ο κύριος Μπρούζας, ο γιατρός που την έχει αναλάβει, της έκανε τρίτο χειρουργείο. Της έκοψαν τα ράμματα, μας είπαν ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, υπάρχει πιθανότητα να μην ξαναδεί από το ένα της μάτι. Πρέπει να είμαστε για όλα προετοιμασμένοι», πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα το μωρό της να μην χάσει το μάτι του.

«Ελπίζουμε ότι θα κρατήσει το ματάκι της, από το οποίο όμως μπορεί να μην έχει όραση. Σε 10 μέρες θα κάνουμε και τέταρτο χειρουργείο. Για μισό χιλιοστό θα ήταν πεθαμένη…», κατέληξε.