Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τιμωρία το νέο αφορολόγητο για όσους έχουν παιδιά



Η μείωση του αφορολόγητου σε συνδυασμό με τις μειώσεις στις συντάξεις αναμένεται να δώσουν ακόμη ένα καίριο πλήγμα σε όσους έχουν ακόμη ένα σταθερό εισόδημα.

Την αποκάλυψη έκανε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπυλος ο οποίος δήλωσε - μετά την ενημέρωση που είχε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Έφη Αχτσιόγλου - ότι η τεχνική συμφωνία προβλέπει μείωση του αφορολογήτου ορίου από τα 8.636 ευρώ στα 5.600 ευρώ για τον άγαμο και στα 5.900 ευρώ για τους έγγαμους.

Το χειρότερο είναι πως σε ό,τι αφορά στις συντάξεις αν και η κυβέρνηση λέει ότι θέλει να προστατέψει τους συνταξιούχους από τα 700 ευρώ και κάτω έρχεται το αφορολόγητο να αρπάξει χρήματα απ' όλους, ακόμη και από part time εργαζόμενους των 420 ευρώ μεικτά και φυσικά από όλους από το εισόδημα αυτό και επάνω.

Όλα δείχνουν, τουλάχιστον με βάση τις διαρροές βουλευτών της συγκυβέρνησης ότι το αφορολόγητο θα πέσει στα 5.600 και θα είναι στην καλύτερη περίπτωση στα 5.900 για όσους έχουν παιδιά.

Πως διαμορφώνονται λοιπόν οι φόροι με το νέο αφορολόγητο; Αναλυτικά παραδείγματα ανάλογα με το εισόδημα